Както всички хубави неща, така и любовта понякога има своя

...
Както всички хубави неща, така и любовта понякога има своя
Коментари Харесай

10 причини вече да не сте влюбени

Както всички хубави неща, по този начин и любовта от време на време има своя край. Невинаги е по този начин, несъмнено, само че когато това се случи, аргументите могат да са доста. Ето 10 от тях:

1. Спрели сте да поддържате връзка.

Ако връзката ви се свежда до това да обсъдите какво да купите от магазина след работа, нещата в действителност са задълбали единствено в битовото. Духовното ви другарство е потънало в забвение, от което мъчно би могло да излезе. В такива моменти човек осъзнава, че няма и предпочитание да се пробва да приказва за друго с колегата си. С времето разбирате, че сте спрели да обичате колегата си някъде по пътя.

2. Вземате се за даденост.

Лесно е да попаднеш в клопката на самозабравата. Човек мисли, че щом е разкрил любовта, тя му принадлежи вечно, каквото и да направи. Тази неточност е най-честата разрушителка на връзки.

3. Очакванията не биват оправдани.

Да нямаш никакви упования е неприятно. Това приказва по-скоро за равнодушие, ниски критерии, липса на самокритика и оценка. Но и да имаш прекомерно високи упования също не е добре, защото те мъчно биха били оправдани. Даже да не са прекомерно високи от време на време се случва по този начин, че след време се оказва, че индивидът, който си мислите, че сте обожавали, не е този, който сте очаквали. Ценностите му не съответстват с вашите, ползите, тематиките на диалог, всичко е друго от вашето схващане за взаимен живот.

4. Открили сте нещо ново за колегата си.

Обикновено това е нещо, което не харесвате или от което ви е заболяло. Преломните моменти във връзките или карат сътрудниците да се обичат още повече, или скапват връзките вечно, най-много в случай че не можете да простите постъпка или изменничество.

5. Ревност.

Ревността може да убие любовта, както от ваша страна, по този начин и от страна на колегата ви. Ако сте прекомерно ревностни и не можете да спрете да се съмнявате във верността на половинката си, все в миналото ще спрете да го обичате. От друга страна той също би могъл да се изтощи от вашата непрекъсната подозрителност и трагични подиуми. Ревността е една от най-честите аргументи за охладняване в връзките.

6. Връзката не е била основана на солидна основа.

Взаимоотношения, зародили въз основата на пристрастеност, влюбване от пръв взор или сред изцяло несъвместими сътрудници нормално приключват с провал. Такива връзки просъществуват, до момента в който пламъкът гори, а откакто угасне бързо излиза наяве, че няма върху какво да стъпят по-нататък.

7. Несъвместимост.

Необходимо е време, до момента в който се убедите в несъвместимостта с колегата си или до момента в който се появи обстановка, която да ви го потвърди. Неслучайно една от най-често посочваните аргументи за бракоразвод е несходство в характерите или непреодолими разлики.

8. От досада.

Скуката във връзката може да убие любовта, пристрастеността, даже другарството сред сътрудниците. Появява се неспокойствие, което се пробужда при всяко деяние, просто тъй като към този момент всичко в колегата ви нервира.

9. Голямо събитие в живота е трансформирало нещата.

Понякога, когато на човек му се случи преломно събитие, той премисля възгледите си, прави своите равносметки и постоянно актуалната връзка не влиза в тях.

10. Изобщо не е имало обич през цялото време.

Ако сте сбъркали пристрастеността, половото увлечение или любознанието с обич, все в миналото тази неточност става ясно. Тогава разбирате, че въобще не сте били влюбени в никакъв случай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР