Както виждам, консултациите се насрочват доста бързо. Явно президентът този

...
Както виждам, консултациите се насрочват доста бързо. Явно президентът този
Коментари Харесай

Лена Бориславова обеща правителство с втория мандат

Както виждам, консултациите се насрочват много бързо. Явно президентът този път няма предпочитание да даде време на Народното събрание (НС) да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни периоди държавно управление, само че това не значи, че ние ще бягаме от отговорност, и когато вторият мандат пристигна при нас – сигурно ще представим състав на кабинет.

Това съобщи пред публицисти Лена Бориславова от парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме Промяната “ – „ Демократична България “ (ПП-ДБ), откакто по-рано през днешния ден депутатите гласоподаваха оставката ѝ. Бившата шефка на кабинета на Кирил Петков сама се отхвърля от депутатското място, като и в този момент посочи пред медиите, че ще се включи в подготовката за локалните избори.

От Политическа партия до този миг не сме се явявали на локални избори, дилемите са огромни, проблемите са още по-големи, разяснява Бориславова. За нас е извънредно значимо да имаме добра подготовка, да организираме хората си по места, с цел да можем да предложим съответни решения още в първите дни след предизборната акцията, добави също тя.

Успоредно с подготовката за локалните избори, нашият екип ще продължи да работи за съставяне на държавно управление, за приемане на законодателната стратегия, означи Бориславова.

И сме доста щастливи от обстоятелството, че, най-малко към този момент наподобява, това Народно събрание ще успее да стартира да работи по логичен метод и искам триумф на всички сътрудници, сподели тя.

Борислава уточни, че ще остане в преговорните екипи за законодателната стратегия, само че няма да е част от екипа, който ще отиде на съвещания при президента, планувани за през днешния ден от 17:00 ч. с ПГ на ПП-ДБ.

Това, което декларирахме доста ясно по време на договарянията, беше, че за Политическа партия няма значение и няма изискване да бъдем в ръководещо или неуправляващо болшинство, с цел да се борим за законодателните промени и решения, в които имаме вяра, разяснява също някогашният към този момент народен представител. 

Лена напомни решението на Политическа партия, че няма да поддържа държавно управление с мандата или с присъединяване на ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР