Както вече Varna24.bg съобщи, с държавно финансиране, извън общинския бюджет,

...
Както вече Varna24.bg съобщи, с държавно финансиране, извън общинския бюджет,
Коментари Харесай

Кметът каза кога се очаква да бъде укрепено свлачището на “Трифон Зарезан и пуснат панорамния път за Златните

 Както към този момент Varna24.bg заяви, с държавно финансиране, отвън общинския бюджет, с 15 млн. лева, чрез МРРБ ще се осъществя укрепването на свлачището на “Трифон Зарезан " в околност Свети Никола. 

С реализацията на плана ще бъде възобновен панорамния път Варна – Златни пясъци, който е доста значим за туристическите комплекси на север от морската столица.

" Това е обичан път, хубав, обичан в спомените на доста варненци и посетители на града. Той е извънредно значим като информационна артерия и повторно за Златни пясъци, тъй като знаете, че трафикът по сегашния е доста претрупан. След региона на Аладжа манастир е стеснен пътя и при какъвто и да инцидент се стопира придвижването, а това е голям проблем, изключително при рейсовете, които си потеглят от Варна към летището.

Пропускат полети туристите и е трагично от позиция на туроператорите. Радвам се, че взаимно с Министерство на регионалното развитие работихме в добър синхрон, признат е идейния план за решение на казуса със свлачището и построяването на новия път. Средствата са обезпечени в бюджета ни. Надявам се през тази година да напреднем в построяването на естакадата и пилотните структури, които ще спрат натиска на свлачището и ще са носещата структура на новото трасе на пътя. Надявам се за сезон 2020-2021-ва пътят да е в употреба ", разяснява неотдавна кметът на Варна Иван Портних. 

Той добави, че с изключение на, че ще бъде разтоварен магистралният път за Златни пясъци, различен предстоящ резултат е обновяването на инфраструктурата в местността, обслужваща над 3000 семейства, както и доста туристи.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР