Както вече цяла България знае машините за билети в рейсовете

...
Както вече цяла България знае машините за билети в рейсовете
Коментари Харесай

На вниманието на НАП: Кой прибира и кой ще плаща данък върху глътнатите пари на варненци от машините за билети в рейса?

Както към този момент цяла България знае машините за билети в автобусите във Варна гълтат пари и не връщат ресто. Вчера Павел Лозанов в групата " Свободна Варна "  разказа по какъв начин жена му е дала 5 лв., а машината не е върнала парите. Същото се случило и с възпитаник от 4-ти клас, който бил " изгърбен " с банкнота от 10 лв..

Идва обаче и различен забавен въпрос, който би трябвало да е обект на вниманието на Национална агенция за приходите: 

Какво става със завлечените пари? Кой ги осчетоводява? Каква е сумата и в чий джоб отиват?

" Вчерашната преживелица с прибраните 15 лева от билетна машина на градски превоз с регистрирани общо два касови бона на обща стойност 2 лева ме наведоха до едни мисли - по какъв начин ще се осчетоводят останалите 13 лева Какво се случва с тях? Къде отиват? Сумата от 13 лева е оскъдна за едни и въпрос за на ден оцеляване за други. Да предположим, че билетната система глътне на 100 000 души (реална численост на пътуващи с градски превоз във Варна) по 4 лева годишно. Това са едни 400 000 лева, върху които не е заплатен налог, не са регистрирани във фискалната система и прочие. С други думи едни неброени пари, за този, който прави доклада на машините в края на работния ден. Сериозна сума. Обаче, в случай че вие отидете в магазин и си купите нещо за 10 лева и ви дадат касов бон за 1 лева, това се счита за укриване на налози и се сезира Национална агенция за приходите. Ами данъчните какво ще кажат в този случай. Какво ще създадат по този въпрос. Нищо несъмнено - всички са от едно свърталище и бонусите от " добре свършената работа са общи ", само че за сметка на елементарния поданик. Защото, в случай че в един магазин скрият оборот, то той ще бъде глобен свиреп от Национална агенция за приходите, а градски превоз просто си прибира паричките за... бонуси???.... До колкото разбрах, нашият случай през вчерашния ден не е казус и от " корумпираните машини " към този момент са потърпевши много хора! "



Припомняме и описа на Лозанов от през вчерашния ден:

" Интегриран ограбващ превоз Варна ".... жена ми пътува с дребната ми щерка в рейс 17А. При предпочитание от нейна страна да си закупи билет с монети, то те биват отхвърлени от машината. Решава да пусне банкнота от 5 лева И чака ресто... Но то не идва и машината продължава да си работи. Все отново получава билетче. "  

Ето какво се случило по-късно:

До нея пътува възпитаник към 4-ти клас, отиващ на подготовка в плувния басейн. Той споделил на жена ми, че машината му глътнала 10 лева и не му върнала ресто преди нея. И в този момент след подготовка би трябвало да върви пешком до Галата (върви пеш бе, както се изрази ПКП).

Жена ми несъмнено не оставила по този начин нещата и дала на момчето 2 лева с цел да може да се прибере (въпросната монета, която машината не поискала преди това).

В рейса имало и контрола. След като споделиле казуса на контрольорката, тя ги пратила да си търсят парите на 4-ти етаж в стоматологията. Ама по какъв начин ще докажеш, че тези пари са ти глътнати и ти се дължат.

Браво на Община Варна за следващия случай за статистиката, където елементарните български жители биват ограбвани от една корупционна машина на 21-ви век!!!!



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР