Както вече сте разбрали екипът на Hiddentruth е пристрастен към

...
Както вече сте разбрали екипът на Hiddentruth е пристрастен към
Коментари Харесай

Завладяващи истории на котета спасили хора

Както към този момент сте разбрали екипът на Hiddentruth е привързан към животните и от време на време тайните теории, тематиките за НЛО и извънземните, науката и технологиите, климата, античните загадки, неуместните артефакти и т. н. се изместват от мистериите на скъпите животни.

Днес ще Ви представим историите на няколко котки герои, които избавят човешки животи.

Кримският Том

Кримският Том, от време на време именуван “Севастополския Том ”, става прочут през 50-те години на XIX век. Тогава той оказва помощ да се предотврати гладуването на английските войски по време на Кримската война.

Окупационните армии от Кримската война намират за мъчно да се снабдят с хранителни запаси, изключително храна. Полицаите виждат, че Том непрекъснато наддава на тегло и вземат решение, че би трябвало да е намерил огромен ресурс от мишки наоколо. Те допускат, че мишките евентуално се хранят с съветски доставки, тъй че чиновниците последват Том до местата му за хранене, с цел да намерят склада, цялостен с храна. Именно този склад оказва помощ на английските и френските бойци да оцелеят от гладна гибел.

Интересното е, че очевидци описват по какъв начин котето се е опитвало да ги поведе след себе си до склада, само че първоначално никой не е разбирал какво се пробва да им покаже Том. В следствие, когато котето ги води до склада с хранителни запаси, всички схващат дейностите му.

Омир

Омир не е имал елементарен живот. Той е зарязан като малко коте и изгубва двете си очи от зараза. Неговият ветеринарен доктор обезверено желае да откри любящо семейство, което да вземе котето със специфични потребности в дома си. Най-накрая, една от клиентките му – Гуен Купър, взима Омир в дома си.

Осиновителката на Омир се възхищава на жаждата му за живот и силата на духа му, преодолявайки компликациите. Връзката сред Купър и Омир въодушевява записките на Купър, издадени през 2010 година – „ Одисеята на Омир “, за нейния живот с специфичното момче.

Но Омир прави повече за своята собственичка, с изключение на да обогати живота й, защото смелостта му я избавя през лятото на 2000 година

Купър спи надълбоко в леглото си, когато Омир стартира да ръмжи нападателно. Когато тя включва лампата, с цел да разбере какво се случва, дамата с сюрпризирана вижда по какъв начин чужд човек се е надвесил над нея. Омир, макар слепотата си, се хвърля против крадеца, който заобикаля, а Гуен е невредима.

Тара

Тара е женско коте, което оказва се в Съединените щати, откакто избавя детето на своето човешко семейство от съседско куче. Този миг е записан на филм с помощта на камерата за наблюдаване на фамилията.

През 2008 година семейство Триантафило осиновяват Тара, когато тя упорито ги последва по улицата до дома им, акт, за който фамилията е признателно вечно.

През май 2014 година, дребният Джеръми си играе в предния двор с велосипеда си, когато камерите за наблюдаване снимат съседско куче да се доближава до него. Кучето се промъква към Джереми откъм гърба и го сграбчва за крайници толкоз мощно, че смъква детето от колелото. Явно нещо е подразнило животното. Секунди по-късно Тара се появява на камерата, като че ли от нищото, и се хвърля в офанзива към кучето като го прогонва. Джеръми се нуждае от 10 шева, само че резултатът можеше да бъде доста по-лош, в случай че не беше Тара.

Четете още: Кученце, което избегна гибелта, в този момент е най-старото куче с света

Бейби

Бейби постоянно е била малко плаха, само че през 2010 година, когато животът на притежателя й е заплашен, тя се впуска в деяние.

Джош Орнбърг и неговата бременната в седмия месец с близнаци партньорка Летиция Коваловски спят на дивана в дома си в предградие на Чикаго, когато котката ги разсънва. Бейби скача върху Орнбърг, с цел да притегли вниманието му.

Оказва се, че е почнал пожар в задната част на спалнята на двойката. Къщата се изпълва с пушек и Бейби разсънва стопаните си.

Пожарът унищожава множеството движимости на Джош и Летиция, само че всички оцеляват.

Шнауци

Шнауци, малко черно коте, печели премия за „ Животно воин “, откакто избавя фамилията си от смъртоносно приключване на газ.

През октомври 2007 година Труди Гай се разсънва измежду нощ, а котето е на гърдите й. То души и потупва упорито носа на Гай с лапичката си, пробвайки се да притегли вниманието й. Гай още веднъж заспива, само че след няколко минути Шнауци още веднъж е до лицето й.

Когато Гай отваря очи след второто пробуждане, тя вижда котката да души въздуха. Мислейки, че това е необичайно държание, тя разсънва брачна половинка си, с цел да му покаже странните дейности на котето.

Точно в този миг чуват съскащ тон. Те бързо схващат, че той идва от спукана газова тръба и заобикалят невредими от вкъщи си.

По-късно пожарникарите споделят на двойката, че всичко е щяло да избухне в пламъци, в случай че пещта се беше присъединила, както нормално се случва в мразовита октомврийска нощ.

Монти

Котките могат да усетят промени в здравословното положение на притежателя си.

Монти е канадски котарак, който Патриша Питърс взима като коте-компаньон на другата си котка. Винаги, когато Питърс е болна или смутена, Монти скача в скута й и я утешава.

Тази невероятна вътрешен глас се оказва незаменима през 2012 година, когато Питърс е събудена от Монти през нощта, който хапе пръстите й. Тя се пробва да го отблъсне, само че когато сяда в леглото, вижда, че не се усеща добре. Тя е диагностицирана с диабет и се усеща отпаднала, объркана и замаяна.

Монти последва Питърс, до момента в който тя се препъва по коридора към кухнята, където държи комплекта си за кръвен тест. Той сяда до нея, до момента в който тя изследва кръвта си, и когато резултатите демонстрират, че кръвната й захар не е в правила дамата осъзнава сериозността на обстановката.

Нивото на кръвната й захар е извънредно ниско и рисково. Хората могат да станат комплицирани и сънливи, какъвто е казусът с Питърс, и даже да изпаднат в кома или да умрат.

Били

През август 2022 година собственичката на Били – Сам Фелстед, получава инфаркт в съня си.

Усещайки смяна в нея, Били стартира да скача върху гърдите на Фелстед и да мяука мощно. Когато се разсънва е цялата в пот и не може да помръдне. Тя моли майка си да я заведе в болничното заведение. Когато идва там лекарите й споделят, че е добре, само че има потребност от ангиопластика, процедура за отваряне на запушени коронарни артерии.

Били е забелязал фини физиологични или поведенчески промени в собственичката си, което е привлякло вниманието му и той стартира да скача върху гърдите й в опит да я избави, и съумява.

Котките могат да бъдат доста смели. И знайте, че те освен Ви носят цялостен ​​живот наслада и житейски уроци, само че един ден биха могли да спасят и живота ви!

Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР