Както вече Sportal.bg писа, звездата на националния отбор Александър Везенков

...
Както вече Sportal.bg писа, звездата на националния отбор Александър Везенков
Коментари Харесай

Липсата на Везенков – най-лошият удар за България

Както към този момент Sportal.bg писа, звездата на националния тим Александър Везенков няма да облече екипа на България за решаващата подготовка за ЕвроБаскет 2022 в Рига. Избраниците на селекционера Росен Барчовски ще се изправят против Латвия (20 февруари) и Босна и Херцеговина (22 февруари) за място на европейската сцена идната година. Отсъствието на крилото на гръцкия гранд Олимпиакос е една от най-обсъжданите тематики, а по нея пред Sportal.bg отношение взе и някогашният баскетболен национал Бойко Младенов , който зададе няколко въпроса към БФБаскетбол.

„ Това какъв брой доста се постара Латвия да бъде в най-благоприятен състав за тази подготовка, сподели какъв брой е значим мачът за тях и какъв брой съществено подхождат. Тези баскетболисти имат мачове и с клубните си тимове. Не постоянно се получава да бъдат извикани. Латвийската федерация е направила всичко допустимо те да участват. Латвия има много по-силни позиции в баскетболна Европа, в сравнение с ние, само че съгласно мен ние трябваше да създадем безусловно всичко допустимо да се надигнем с най-благоприятен състав против домакина. Един мач е и имаше по какъв начин да присъстваме с най-благоприятен състав. Не е направено всичко. Ако беше направено всичко допустимо, Везенков щеше да е в Рига.

Какво направихме, с цел да играе Везенков за България? Никъде нищо не се е чуло и написало. Интересно какъв е доводът на Олимпиакос за неналичието на Везенков в националния тим. Все отново гръцки тим са, имаме мощни позиции в Гърция, можеше някой да понатисне и той да участва в този мач. Везенков дава образ на нашия тим, дава самочувствие на играчите. Внася успокоение, многообразие в ротацията по време на мач. Неговата липса е най-лошият удар за България в този миг. Не е неналичието на Божо и така нататък Липсата на Везенков е неповторима и ми е интресно по какъв начин е подходила нашата федерация към Олимпиакос. Дали са създали всичко допустимо той да участва, както латвийският тим направи всичко допустимо за своите играчи? Май не са били задоволително настоятелни и въобще чували ли са се? Какво са ни дали отговор от Олимпиакос? Кой ни е отказал? Защо? Все отново това е мачът на истината. Ако се провалим би трябвало да се търси отговорност в безусловно всички. Първото нещо, което би трябвало да се попита по-късно е: „ Защо Везенков не е в националния тим и какво е направила нашата федерация, с цел да бъде той там?”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР