Както вече БЛИЦ ви съобщи, в Китай се разпространява нов

...
Както вече БЛИЦ ви съобщи, в Китай се разпространява нов
Коментари Харесай

Назоваха основните симптоми на новия, по-смъртоносен от К-19, китайски вирус

Както към този момент БЛИЦ ви заяви, в Китай се популяризира нов вирус, който се придвижва от инсекти и някои животни, като да вземем за пример кърлежи. Учените са открили какви признаци могат да демонстрират инфекцията, оповестяват международните издания.

Болестта, наречена Бандавирус Даби, води до понижаване на броя на тромбоцитите в лимфата. В резултат на това при положение на даже леко кървене човек не е в положение да спре кръвта.

Установено е, че главните носители на новия рисков вирус са иксодидните кърлежи. Вероятно и други кръвосмучещи същества също могат да популяризират инфекцията, само че към този момент няма данни за това.

В случай на заразяване човек развива тресчица, стартира да усеща замаяност и се появява диария. Появява се също гадене, тромбоцитопения, понижаване на равнището на левкоцитите в лимфата и прекомерно високо равнище на чернодробните ензими.

Наблюденията над пациентите демонстрират, че след към седмица 77% от пациентите имат признаци, които отминават даже без особено лекуване. При останалата част стартира втората фаза на болестта, която се характеризира с парализа на централната нервна система и увреждане на органите. Така при множеството пациенти тялото е в положение да се оправи със самата зараза, до момента в който към 30% от хората се нуждаят от хоспитализация.

Коефициентът на смъртност от вируса SFTS е 12%, което е няколко пъти по-високо, в сравнение с от ковид. Няма налична ваксина, като не се знае по кое време ще се появи. Лекарите поучават ограничението на туризма измежду природата и носенето на облекла, покриващи тялото. Няма задоволително информация за вируса, макар че е открит преди 9 години.

Учените скоро ще открият дали вирусът се предава от човек на човек. Докато не са налични данни, тази алтернатива за предаване не би трябвало да се изключва. Според най-новата информация, по-малко от 100 души са се заразили с новия вирус, тъй че е рано за суматоха. По-голямата част от пациентите (повече от 60%) са съсредоточени в провинция Дзянсу (източен Китай) и прилежащи територии.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР