> Както Varna24.bg съобщи властите конфискуваха 53 000 опасни за

...
> Както Varna24.bg съобщи властите конфискуваха 53 000 опасни за
Коментари Харесай

Експерт обясни защо са опасни очилата менте, конфискувани във Варна

 > Както Varna24.bg заяви управляващите конфискуваха 53 000 рискови за зрението слънчеви очила. Стоката-менте е открита при акция на ГДБОП в два склада във Варна. Според данни на полицията, ментетата е трябвало да бъдат пласирани посредством интернет уеб сайтове.

Очилата се внасяли от Китай. А част от тях, през България, продължавали пътя си към пазарите на други балкански страни. Надписите и логата на конфискуваните реплики имитирали изцяло истинските, само че качеството им е било под въпрос. Именно това ги прави изключително рискови за зрението, предизвестяват специалистите.

" Това са над 50 търговски марки, над 500 модела – разнообразни видове очила, за които не се заплащат налози и като се изключи че нарушават авторските права и правата на интелектуалната благосъстоятелност – са рискови за здравето ни ", сподели за Нова тв Явор Колев, шеф на отдел " Компютърни закононарушения ".  

По думите му тези тъмни очила отварят зеницата, излъгват я да се отвори като защитна реакция – а в действителност нямат филтри да в защитят. Разширява се с пъти и слънчевите лъчи проникват в окото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР