Както Varna24.bg информира, днес пътностроителните фирми във Варна и страната

...
Както Varna24.bg информира, днес пътностроителните фирми във Варна и страната
Коментари Харесай

Продължават протестите на пътните строители във Варна и страната

Както Varna24.bg осведоми, през днешния ден пътностроителните компании във Варна и страната не престават безсрочната стачка, която оповестиха.

Те упорстват да им бъдат изплатени 720 млн. лв. за действия по поддържането и ремонта на пътищата в страната, които съгласно тях страната им дължи.

Протестът им е в цялата страна и на повече от 20 места. В София пред Народното събрание към този момент има сложена палатка като знак, че митингите ще продължат, до момента в който хората не получат парите си. Блокади ще има и на Околовръстния път в столица.

От компаниите упорстват да им бъдат изплатени парите за към този момент осъществени от тях поправки. Искат и отсега нататък сходни проблеми да се вземат решение не от Народното събрание, а от Министерския съвет. Като мотив показват анулирано съвещание на Регионалната комисия в Парламента, на което депутатите е трябвало да вземат решение по какъв начин да се изплатят парите.

Според Стефан Чайков при сегашните условия реалистично е да бъде признато изменението в закона за публичните поръчки, което да позволи на идващия Министерски съвет да одобри методиката за индексация и да се спасят редица строителни обекти. Под риск са сложени близо 10 милиарда лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР