Както уличните, така и домашните котки обожават да си хапват

...
Както уличните, така и домашните котки обожават да си хапват
Коментари Харесай

Котешка трева - ползи и приложение

Както уличните, по този начин и домашните котки обожават да си хапват трева. Това е изцяло естествено събитие, като аргументите за това е, че тревата съдържа разнообразни, нужни за организма на питомеца, субстанции.

Също по този начин тя е потребна за храносмилателната система. Ако уличните котки елементарно могат да си набират това прелъщение, то домашните писани могат единствено да се надяват, че стопаните им ще им обезпечат котешка трева.

Защо котките обичат котешка трева?

Въпреки че доста от хората считат яденето на трева от любимците им за нещо неестествено, това не е по този начин. Тя е потребна за дневния им рацион, а също по този начин ще го разнообрази. Освен това в тревата се съдържат разнообразни потребни субстанции за животното - цинк, ниацин, манган, киселини, фолиева киселина и витамини.

Както всички знаем, котките обожават да се ближат и да почистват по този начин козината си. По този метод обаче космите могат да попаднат в стомаха, като те освен че ще го нервират, само че и могат да са сериозна заплаха за здравето на котката.

В реалност котешката трева не е необикновен тип зеленина, а примес от тревисти растения, приспособени към потребностите на котката. Най-често срещаните са: кипърска трева или разнообразни типове зърнени култури.

 Тревата е потребна за котките

Младата трева, която е особено предопределена за котките, съдържа голям брой микроелементи. В условия на недостига им, котките стартират сами да търсят разнообразни растения в дома, с цел да си ги набират.

Важно е вие да им осигурите качествена котешка трева, а не да вземате такава от улицата, която може да има разнообразни котешки паразити, с които да се болести вашия любим. Това може да е доста рисково и да окаже отрицателно въздействие върху здравето им и общото самочувствие.

С помощта на тревата се усъвършенства перисталтиката на червата. Малко количество от неразтворимите фибри оказват помощ на неразградените хранителни останки да се придвижат по-бързо в червата, причинявайки раздразнение и вълнообразно редуциране на стените му и по този начин усъвършенстват надлежно перисталтиката на червата.

В специфичните зоомагазини ще намерите разнообразни мини разновидности с котешка трева, която е към този момент пораснала или която вие ще би трябвало да отгледате сами. Ако желаете да спестите пари, само че не за сметка на здравето на котето ви, тогава е по-добре да изберете втория вид.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР