Както стана известно, преди няколко дни американският вестник The Washington

...
Както стана известно, преди няколко дни американският вестник The Washington
Коментари Харесай

Историята с турския F-16 получи неочаквано продължение

Както стана известно, преди няколко дни американският вестник The Washington Time разгласява фотоси, изобразяващи изтребители F-16 на азербайджанското летище Гянджа. Но Азербайджан няма такива самолети в употреба.

По-рано арменските управляващи оповестиха присъединяване на турските Военновъздушни сили в арменско-азербайджанския спор. И Анкара, и Баку изрично отхвърлиха това.

След публикуването на излагащите фотоси в американската преса обаче стана неефикасно да се отхвърля.

На 8 октомври президентът на Азербайджан Илхам Алиев, в изявление за CNN, беше заставен да каже, че турските F-16 към момента участват на територията на неговата страна, само че „ те не вземат участие в бойни дейности и са на земята “.

Алиев изясни, че бойците и самолетите не са имали време да се върнат в Турция след последните взаимни учения през август.

Почти по едно и също време с признанието на водача на Азербайджан английското издание The Spectator разгласява изявление със заместник-президента по външноикономическите връзки Хикмет Хаджиев. Ето един фрагмент от него:

Някой основава легенди, някой ги унищожава. Присъствието на турски F-16 в Азербайджан е мит и аз ще бъда неговият унищожител. Нито на нашата земя, нито във въздуха - няма F-16.

Също по този начин желая да опровергая слуховете за потреблението на касетъчни муниции от нашата авиация - това е неистина.

По-рано арменските управляващи обявиха, че турската войска дава отговор за всички въздушни интервенции в спора. Появата на изтребители F-16 беше неведнъж отбелязвана в небето, а на 29 септември турски изтребител смъкна арменския щурмов аероплан SU-25.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР