Както споменах и в началото, основната цел на моята визита

...
Както споменах и в началото, основната цел на моята визита
Коментари Харесай

Срещата на Радев с Путин – положителен импулс, Борисов продължава с конкретните теми


Както загатнах и първоначално, главната цел на моята аудиенция е възобновяване на разговора на най-високо политическо равнище и на доверието. Знам, че е мъчно да приказваме за доверие след три спрени огромни плана, в условия от време на време на остро опълчване сред Европейски Съюз и НАТО от една страна и сред Русия от друга, в изискванията на наказания, на ограничаващи режими, както и след недалновидно политическо говорене в последните години. Но все пак мога да кажа, че тази първа решителна крачка е направена.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на късия брифинг, който даде в Сочи с президента на Русия Владимир Путин.

С президента Путин направихме стратегически обзор на нашите връзки. Разгледахме всички благоприятни условия, всички положителни обичаи, има в действителност голям капацитет в най-различни сфери – и на стопанската система, и на търговията, на енергетиката изключително, на туризма, културата, образованието и науката, съобщи Радев.

Радващото е, че вследствие на моята аудиенция имаме позитивен подтик и на българското държавно управление, което се зае по-сериозно с българо-руските връзки. Заговори се към този момент за обновяване на някои от спрените преди планове, това за мен е симптом и на натурализъм, и на отговорно държание, от което имат потребност нашите две страни.

Очаквам от тук нататък този позитивен подтик от нашата среща да бъде употребен от двете държавни управления. Очакваме в скоро време визитата на премиера Борисов и аз доста се надявам да бъдат разисквани съответни тематики за нашето съдействие, най-много 16-ата сесия на Междуправителствената комисия за икономическо, научно и техническо съдействие, уточни Радев.
 Срещата на Радев с Путин – позитивен подтик, Борисов продължава с съответните тематики Срещата на Радев с Путин – позитивен подтик, Борисов продължава с съответните тематики / БГНЕС
Мисля, че това посещаване на президента на България Румен Радев е добър сигнал за възобновяването на пълноправни руско-български връзки, съобщи от своя страна президентът на Русия Владимир Путин.

Путин означи, че диалогът сред двамата е бил много обстоен. "Информирах президента за нашите цели за създаване на двустранни връзки и за метода на Русия към редица интернационалните проблеми", заключи президентът.

"Аз няма да обръщам внимание в този момент на икономическите въпроси, ще отбележа единствено, че през миналата година наблюдавахме напредък на стокообмена, което не може да не ни радва. Но опциите ни са доста по-големи", сподели Путин.

Двамата президенти са разискали и въпроси от интернационалната сигурност. Уверих президента Путин, че България има интерес да работи за определяне на разговор и съгласие, тъй като никой няма потребност от връщане на времето на Студената война, минимум Европа и Русия, съобщи Румен Радев.

Очаквам от тук нататък позитивно развиване във всички области. Разбира се, има какво още да си кажем, какво още да работим, до момента в който реализираме взаимно решение и за двете страни, сподели българският президент.

След няколко дни Русия "ще има удоволствието да посрещне министър-председателя на България". "И с него също ще продължим тези дискусии", съобщи Владимир Путин.

Румен Радев заяви, че е възобновил поканата си към Владимир Путин да посети България и то в годината, в която означаваме 140 години от нашето избавление.

От своя страна Путин сподели, че освобождението на българския народ от османско иго е основен стадий в общата история на двете страни. "Но всичко не се лимитира единствено до това. Има още доста неща, които ни обединяват", сподели съветският президент. "Вдругиден да вземем за пример ден ще отпразнуваме денят на славянската писменост". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР