. Както се очакваше, днес беше обявено, че руската космическа

...
. Както се очакваше, днес беше обявено, че руската космическа
Коментари Харесай

Русия отложи мисията си до Луната за 2023 г.

.

Както се очакваше, през днешния ден беше оповестено, че съветската галактическа задача “Луна 25 ” няма да бъде изстреляна през октомври, каквито бяха по-ранните проекти, а ще се отсрочи за 2023-та година.

Новината бе обявена от Юрий Борисов, понастоящем началник на Роскосмос, по време на Източния стопански конгрес.

Предшественикът на Борисов, Дмитрий Рогозин, поддържаше жизнен звук и преди да бъде уволнен от Роскосмос не спираше да дава обещание, че през тази есен ще станем очевидец на съветски роботизиран полет до Луната. Но галактически блогъри и специалисти, които разполагат с вътрешна информация, предупреждаваха, че няма никакъв късмет срокът да бъде спазен, защото задачата няма техническа подготвеност. Твърди се, че софтуерът на “Луна 25 ” още не е написан, а през юли беше обявено, че доплеровият измерител на скоростта и дистанцията, сериозно значим уред, който е необходим за кацането, не е минал наред през тестванията си.

И по този начин, през 2022-ра година няма да станем очевидци на съветски полет до Луната. По-рано през това лято към този момент бяха изстреляни две задачи – американската “Кепстоун ” и южнокорейската “Данури ” (отново с американска ракета). Други две задачи, на американската компания Интуитив машинс и на японската Айспейс, също имат късмет да полетят до края на декември.

Междувременно “Кепстоун ” и “Данури ” не престават своето странствуване към Луната, като първата от двете ще дойде в окололунна орбита в средата на ноември, а втората – в средата на декември.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР