Както съветва известната екологична поговорка мисли глобално, действай локално“. Това

...
Както съветва известната екологична поговорка мисли глобално, действай локално“. Това
Коментари Харесай

7 идеи как да направим офиса си зелен

Както поучава известната екологична сентенция „ мисли световно, действай локално “. Това локално деяние стартира непосредствено в офиса и може да има вълнообразни резултати, разширяващи се до клиентите и персоналния живот на чиновниците.

Предприемането на дейности за икономисване на сила, понижаване на отпадъците и понижаване на въглеродния отпечатък на компанията също може да помогне за основаването на по-здравословно и по-положително работно място, да спести пари и да усъвършенства репутацията на сдружението. Ако всеки се заеме с озеленяването на офиса и се ангажира да одобри някои елементарни промени в ежедневната си работа, общото влияние може да бъде огромно.

В допълнение към от дълго време препоръчваните дейности като преработване и прекосяване към енергийно ефикасни крушки, тези седем хрумвания могат да оказват помощ за възстановяване на въздействието на офисите върху околната среда.
Намалете хартиените боклуци
Въпреки че доста хора излагат концепцията, че „ безхартиеното и цифровото автоматизирано е по-екологично “, истината е доста по-сложна.

Съхранението на данни, имейлите и другите форми на цифрова връзка изискват сила и основават въглеродни излъчвания по други способи. Например, производството и дистрибуцията на софтуерни устройства, тяхното потребление на сила и електронните боклуци, които създават, са възходящи екологични проблеми.

И въпреки всичко, фирмите би било добре да проучат къде може да се спре потреблението на хартия и да създадат повече за понижаване на отпадъците от нея.

Хартията в действителност има най-голям % на преработване от всички твърди битови боклуци, съгласно Агенцията за запазване на околната среда. Приблизително 46 милиона тона хартия и картон са били рециклирани през 2018 година с % на преработване от 68.2%.

Въпреки това целулозно-хартиената индустрия е измежду промишленостите с най-голямо ползване на запаси, съгласно Environmental Paper Network. Освен това е източник на замърсяване на въздуха, водата и почвата, частично заради токсичните избелващи субстанции на основата на хлор, отделяни по време на производството.

Освен това, към 90% от всички офис боклуци са хартия, като характерен офис служащ създава към 2 кг хартиени боклуци всеки ден, съгласно Агенцията.

Офис чиновниците могат да основат просвета на по-интелигентно потребление на хартия, като подсигуряват, че подхващат дейности като завършване на документи преди печатане, наново потребление на хартия, където е допустимо, двустранен щемпел и преработване на хартия, която към този момент не е използваема.
Преминете към екологично чисти почистващи препарати
Много елементарни почистващи препарати съдържат нездравословни химикали, които са рискови както за човешкото здраве, по този начин и за околната среда. Някои може да съдържат съставки, които предизвикват раздразнение на очите, кожата или дихателните пътища, наред с други здравословни проблеми.

Като следват насоките на Агенцията за запазване на околната среда за по-екологични почистващи артикули, ръководителите на офиси могат да оказват помощ за гарантиране на здравето и сигурността на чиновниците и чиновниците по разчистване на офиси и да сведат до най-малко вредата за околната среда.
Използвайте термостат
Компаниите могат да пестят сила и да понижат разноските, като подобрят отоплението и охлаждането на офиса.

Използването на програмируем термостат, който може автоматизирано да контролира температурата през целия ден, е един способ за икономисване на сила, който би трябвало да проучите.

Регулирането на термостата с 2 градуса по-високо през по-топлите месеци и 2 градуса по-ниско през по-студените месеци може да спести излъчвания въглероден диоксид.

Компаниите могат също да открият, че интелигентните термостати могат да им оказват помощ да спестят сила.
Украсете офиса с растения
Качеството на въздуха на закрито може да бъде проблем за здравето и околната среда в офис постройките заради замърсители от електроника, мебели, бои, почистващи артикули и замърсяване навън. Растенията освен усъвършенстват естетиката на офиса, само че и могат да оказват помощ за филтриране на въздуха.

Чрез фотосинтезата растенията филтрират въздуха и могат да понижат въглеродния диоксид, озона в пространствата, летливите органични съединения и праховите частици, съгласно публикацията в списанието „ Психологически и физиологични изгоди от растенията във вътрешната среда “, оповестена в брой от 2021 година на International Journal на построената среда и устойчивостта.

Правилните растения могат да отстранен до 87% от токсините във въздуха единствено за 24 часа, съгласно проучване на НАСА. Това оказва помощ за попречване на синдрома на „ болната постройка “, който може да провокира разнообразни здравословни проблеми и да понижи продуктивността. Най-добрите пречистващи растения са змийско растение, драцена, британски бръшлян, финикова палма, бамбукова палма, фламингова лилия, китайски вечнозелени растения и други
Насладете се на по-устойчиво кафе
Седемдесет % от американците пият кафе всяка седмица и 62% го пият всекидневно, съгласно Националната асоциация за кафе. А тези, които пият кафе, са склонни да се любуват на до към три чаши дневно. Нещо повече, половината потребители на кафе избират да купуват кафе, което е сертифицирано като положително за околната среда и за фермерите, които го отглеждат.

За страдание по-голямата част от производството на кафе способства за обезлесяването, изменението на климата, ерозията, замърсяването на водата и отпадъците и експлоатира фермерите, съгласно организацията с нестопанска цел Conservation International.

С толкоз доста кафе, употребявано на работното място, фирмите могат да окажат огромно въздействие, като закупуват устойчиви марки кафе.
Намалете опаковките за еднократна приложимост и пластмасите
Кухнята или стаята за отмора евентуално е най-популярното място във всеки офис, само че също и място, където служащите генерират доста боклуци. Чрез осъществяване на няколко промени личният състав може да сведе до най-малко боклука, който може да се окаже в депата за стотици години (или повече) или в реки и океани.

Чашите за еднократна приложимост са една от главните области, към които да се насочите, защото милиарди приключват на сметищата всяка година.

Например, 2.5 милиарда чаши кафе се изхвърлят в Обединеното кралство всяка година, съгласно „ Опаковка за еднократна приложимост: Чаши за кафе “. Това количество е задоволително, с цел да обхване земята към пет и половина пъти. Малка част от тях се рециклират и това е частично тъй като тези чаши също съдържат пластмаса и други материали.

Опаковките за храни и пластмасите също са съществени екологични проблеми.

За да оказват помощ, фирмите могат да създадат неща като даване на чаши за многократна приложимост и бутилки за вода. Те могат да конфигурират филтри за вода и да помолят чиновниците да пият от бутилки за многократна приложимост. Компаниите могат също по този начин да насърчат личния състав да носи свои лични кухненски консумативи за многократна приложимост на работа или да набави по-устойчиви артикули като бамбукови принадлежности, компостируеми чаши на растителна основа и рециклирани салфетки.
Намалете отпадъците от храна в офиса
Хранителните боклуци са световен проблем за устойчивостта, само че офис чиновниците могат да изпълнят своята роля.

В Съединените щати повече от една трета от създадената храна се разхищава, съгласно „ От фермата до кухнята: Въздействието на питателните боклуци в Съединени американски щати върху околната среда “, оповестено от EPA през ноември 2021 година Като изключим количеството излъчвания на метан от това, което приключва в депата, това количество е еквивалентно на повече от 42 електроцентрали, изгарящи въглища. Водата и силата, които губи, биха снабдили повече от 50 милиона домове. И се равнява на повърхност земеделска земя с размерите на Калифорния и Ню Йорк.

За да се борят с питателните боклуци в офиса, компаниите могат да си партнират с услуга за компостиране. Те могат също по този начин да търсят всевъзможни благоприятни условия, които могат да употребяват, до момента в който се развиват нови технологии, с цел да оказват помощ за понижаване на питателните боклуци.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР