Както са установили служителите на Академията за военномедицински науки в

...
Както са установили служителите на Академията за военномедицински науки в
Коментари Харесай

Учени сензационно изясниха причината за голямата смъртност от К-19 при болните от диабет и сърце

Както са открили чиновниците на Академията за военномедицински науки в Пекин, коронавирусът се закрепва по-успешно към молекулите на холестерола. Ето за какво, с такава бърза скорост, клетките на хора с високи равнища на холестерол са инфектирани.

Китайските учени също по този начин са решили да следят ролята на положителния холестерол (липопротеин с висока плътност). Освен това е проучена ролята на SR-B1 рецептора, който може да се откри във всички органи, изключително в задоволителни количества го има в белите дробове, които както знаете са изключително наранени при ковид.

За какво е отговорен холестеролът? Оказало се, че коронавирусът има специфични области, с помощта на които се свързва с рецепторите и по-късно навлиза в клетъчната повърхнина.

Заключенията от научната работа на китайски специалисти към този момент са наречени сензационни от техните сътрудници от други страни. В последна сметка те дават късмет на експертите по инфекциозни заболявания да оказват помощ на хората с диабет, затлъстяване и съдови и сърдечни болести да понижат удара от ковид. Всъщност при по-голямата част от тези пациенти се следи нараснало равнище на неприятен холестерол.

По-рано учени изясниха, че хората, които имат диабет вид II, след заразяване с ковид, умират 2 пъти повече от други пациенти. Смъртността при диабетици вид I е 3 пъти по-висока.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР