Както при човека, така и при аквариумните рибки превенцията е

...
Както при човека, така и при аквариумните рибки превенцията е
Коментари Харесай

Да предпазим рибките от болести

Както при индивида, по този начин и при аквариумните рибки предварителната защита е от значително значение за положителното положение на здравето. За да не се стига до утежняване на средата на живот на рибките, е належащо постоянно да следите няколко съществени фактора.

Сред тях са положението на водата в аквариума (температура, непорочност на аквариума), типа на растенията във водата, какви са храненето и интензивността на рибките, по какъв начин наподобява акваруимът (състояние на стените и дъното).

Здравето на домашните ви рибки зависи и от общия им брой в аквариума. Не се предлага в съд с дребен размер да се отглеждат доста рибки и растения. Пренаселеността може да докара до всеобщо измиране. При изключителни обстановки, с цел да се избегне така наречен кислороден апетит, до момента в който се в профил даденият проблем, към водата може да се добави Кислороден прекис.

Храната за рибки с положително качество също е от значително значение за здравето и растежа им. Не им давайте повече от предписаното количество, въпреки и да ви наподобява малко. Съхранявайте я по метода, по който е разказано, с цел да сведете до най-малко рискът от заболявания. Тя би трябвало да се употребява до месец след отварянето ѝ и да се държи на студено и изсъхнало място. Мухлясали или втвърдили се люспи или гранули са пагубни за здравето на рибките.

Съблюдавайте деликатно препаратите за стерилизиране, които ползвате при разчистване на аквариума и водата.

Някои акваристи смятат карантината на новите рибки, преди да бъдат присъединени към останалите, като главно средство на предварителната защита против заболявания по рибките. Това обаче изисква спомагателни запаси за втори по-малък аквариум, където новият ви любим да престои най-малко 3 седмици.

Разбира се, вторият аквариум също би трябвало да бъде екипиран със система за въздух, нагреватели и да се почиства един път седмично. Благодарение на него рибката ще успее и по-лесно да се климатизира към главния аквариум.

И в случай че въпреки всичко макар всички спазени рекомендации се случи по този начин, че се разделите с някоя обичана рибка, имайте поради, че това може и да се е случило заради независещи от вас аргументи. Има нелечими заболявания при рибките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР