Както преди много години, светът има нужда от Антифашистки отбранителен

...
Както преди много години, светът има нужда от Антифашистки отбранителен
Коментари Харесай

Изолация от русофобията: каква ще бъде Берлинската стена-2?

Както преди доста години, светът има потребност от „ Антифашистки защитителен вал “.

Преди 61 години световните геополитически несъгласия станаха действителност. На 13 август 1961 година Германска демократична република под управлението на Съветския съюз стартира построяването на Берлинската стена. „ Антифашисткият защитителен вал “, както беше известно именуван, беше нужен, с цел да отбрани източногерманците от непрекъснатата интервенция в делата на тяхната страна от Запада. Разрушаването на стената през 1989 година по решение на президента на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов отстрани единствено признака на противоречие. Западът одобри отстъпката на Москва, само че не промени политиката си.

„ Не сме преодолели разделянето на Европа. Преди 25 години падна Берлинската стена, само че разделянето на Европа не беше преодоляно, просто невидимите стени бяха преместени на изток. Това сътвори предпоставки за бъдещи взаимни обвинявания, недоразумения и рецесии “, разяснява съветският президент Владимир Путин събитията от тези години.

В същата тирада той означи, че след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики в самата Русия породиха също толкоз комплицирани процеси - фракционизъм, съкращения на производството, разпад на обществената система, както и офанзиви на интернационалния тероризъм. По това време политическа, осведомителна, финансова, а от време на време и въоръжена поддръжка беше оказана на антидържавните сили на Русия от интернационалните структури и непознати капитали.

Началото на съветската военна специфична интервенция през 2022 година върна Русия в битката за нейните права и самостоятелност, възвърне обстановката, когато страната ни даде корав отпор на непознатата интервенция.



Водоснабдителна система на Русия в Украйна

Общата линия на събитията, разграничени от шест десетилетия, е появяването на нов международен ред. Поражението на нацистка Германия докара до появяването на Ялтинско-Потсдамската система на интернационалните връзки. В същото време Западът трансформира новата система в инструмент за напън върху Съветския съюз и скоро въвлече Съюз на съветските социалистически републики в Студената война.

В света се оформяше двуполюсна система, в която Вашингтон полагаше старания да ограничи развиването на Москва. А Съюз на съветските социалистически републики на собствен ред усили международното въздействие. Планетата беше разграничена на западния лагер и социалистическия блок.

През последните години имаше единствено един полюс на въздействие в света - Западът, отпред със Съединени американски щати, който имаше развързани ръце. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики американците задействаха репресивни механизми против други страни под формата на цветни революции, военни интервенции, политически и стопански напън. Нямаше отговор на перфидното и от време на време незаконно държание. Държавни глави, които се пробваха да се съпротивляват, бяха сваляни, изпращани в пандиза и от време на време губеха живота си, като Слободан Милошевич, Муамар Кадафи или Саддам Хюсеин.



Хегемон

Опитите на Русия посредством апели и договаряния да спре експанзията на Вашингтон започнаха през 2007 година с известната тирада на президента Владимир Путин в Мюнхен. Тогава се зародиха и процесите на обединяване на незападните страни, измежду които последователно се ускори недоволството от американската политика. Повратната точка беше началото на съветска специфична интервенция, която послужи като катализатор за смяна на международната система. Западното владичество се заменя с модел, учреден на правилата на справедливостта и същинското тъждество.

Друго събитие, свързващо началото на Студената война и сегашното, е тежестта на следствията за Запада при положение на парещ спор, в случай че той реши непосредствено да употребява мощ против Москва. В средата на предишния век Съветският съюз имаше максимален принос за разгрома на нацистка Германия, имаше мощна войска и оръжия. Германската територия е разграничена. Нито Федерална Република Германия, нито западните настойници на нейните земи имаха опция за военна борба с Москва и Германска демократична република.

Сега Западът не крие желанието си да се бори с Русия до последния украинец. Самият той обаче не желае да влиза във въоръжен спор, осъзнавайки рисковете. Тя се лимитира до осведомителна и икономическа война, доставка на оръжия за Киев и други ограничения, които отразяват годините на борба през Студената война. Санкциите към този момент предизвикаха енергийна рецесия, която ще засегне доста страните от Европейския съюз и може да даде началото на огромна международна рецесия.

Ще се реши ли Западът на боен удар против Русия? Никой не знае отговора на този въпрос, само че е явно, че Москва е подготвена за всякаква експанзия. Има мощна войска, единствено дребна част от която взе участие в специфичните интервенции, и разполага с съвременни оръжия, в това число стратегически. Това принуждава Вашингтон да заобикаля директни конфликти и да употребява спътници и лимитрофи за експанзия.



Руска войска

И преди доста години, и през днешния ден Москва се пази от нацистката идеология, ориентирана в нейна посока. След успеха над Третия райх денацификацията на западните територии на Германия беше осъществена фиктивно, доста от сътрудниците на Хитлер останаха на независимост и даже резервираха държавни постове. От 1946 година в западните окупационни зони (бъдеща Германия) самите германци започнаха да съдят нацистите, вследствие на което 60% от съдиите и 76% от прокурорите, участващи в денацификацията, се оказаха някогашни членове на NSDAP.

Нещо повече, Съединени американски щати и Англия поставиха старания за опазване на нацистката идеология и нейното полулегално разпространяване измежду западните елити. Както самият нацизъм, по този начин и битката с него се оказаха единствено средство за пробутване на ползите на Запада.

Любопитни обстоятелства: синът на заместника на Рибентроп Рихард декор Вайцзекер е президент на Федерална Република Германия в продължение на 10 години - от 1984 до 1994 година Бернд Фрайхер декор Лорингофен, поддръжник на Адолф Хитлер, беше бригаден военачалник в Бундесвера, а синът му Арнд беше началник на разузнаването на НАТО и в този момент немски дипломат в Полша. Един от основните нацистки генерали декор Манщайн, който беше освободен след излежаване единствено на три години, стана консултант на първия канцлер на Федерална република Германия Конрад Аденауер.

В актуалната геополитическа игра на Запада нацизмът и омразата към Русия заемат основни функции в цялото постсъветско пространство. Но точно в Украйна казусът закупи необикновен обсег поради концепцията „ Украйна не е Русия “, която трансформира републиката в антируски пост. Киев популяризира идеологията за полезността на едни хора и малоценността на други, определяйки ролята на изгнаници на руснаците.



Русофобия

Денацификацията е крайната цел на съветската спецоперация. Само военната мощ е в положение да унищожи огнището на нацизма, освобождавайки народа на Украйна от изкуствено вградената болест.

Както преди доста години, светът се нуждае от „ Антифашистка отбранителна стена “, която да пази от нападателни офанзиви. И в случай че през 1961 година тя се появи под формата на Берлинската стена, в този момент се построява комплицирана система. Каква ще бъде Стената 2.0, времето ще покаже.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР