Както повечето от нас, при първата вълна от COVID-19 майсторът

...
Както повечето от нас, при първата вълна от COVID-19 майсторът
Коментари Харесай

Владимир Караджов от „Бригада Нов дом“: Вирусът е страшен, но се научихме да постъпваме безстрашно

Както множеството от нас, при първата вълна от COVID-19 майсторът от „ Бригада Нов дом “ Владимир Караджов и брачната половинка му Цветелина Димитрива също са били изплашени.

За новия вирус не се знаеше съвсем нищо, като се изключи че може да е гибелен за доста хора. При втората вълна те към този момент са разкрили, че вирусът в действителност е заплашителен, само че те самите могат да постъпват доста по-безстрашно.

Владимир и Цветелина са застанали в битката против вируса един до друг с лекарите и са станали доброволци. Те бяха в студиото на „ Тази заран “, с цел да се опитат да „ заразят “ колкото се може повече хора с готовност да станат доброволци. Засега жалещите не са толкоз доста, колкото са нужни, с цел да се облекчи работата на медицинските лица.



Двамата описаха, че още по време на първата вълна са почнали да оказват помощ на възрастни хора, като са пазарували вместо тях. Сега обаче са създали стъпка напред и към този момент оказват помощ на медиците в битката им за избавяне на човешки животи.

Задълженията, които доброволците имат, не наподобяват кой знае какъв брой впечатляващи. Владимир описа, че на първо място би трябвало да чистят и да придвижват неща. Той самият е подредил склада на Коронавирус отделението на ВМА, а Цвети е подредила купчина документи по папки.

И макар че този труд не изисква кой знае каква подготовка, тази помощ е скъпа за лекарите, които могат да се съсредоточат в това да оказват помощ на хората, вместо да се занимават с по-маловажни времеемки задания, които обаче не могат да бъдат подминати.

Те осъзнават риска, само че към този момент са извадили шанс да не се заразят с вируса.

Заради работата си във ВМА Владимир и Цветелина са получили оценки персонално от министъра на защитата Красимир Каракачанов. Те доста се гордеят и усещат, че тези значки не са единствено за тях, а за всички доброволци, които излагат здравето си на риск поради тази благородна идея.

Цялото изявление може да чуете във видеото в уеб страницата:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР