Както по-рано днес ви информирахме, официалната премиера на новата C-Klasse

...
Както по-рано днес ви информирахме, официалната премиера на новата C-Klasse
Коментари Харесай

Всичко за новата C-Klasse на Mercedes

Както по-рано през днешния ден ви информирахме, формалната премиера на новата C-Klasse се състоя през днешния ден от 15:00ч. и бе излъчена онлайн в YouTube канала на немската компания. Поколение W206 бе показано в седан и комби вид, въпреки дизайна да беше оголен в изтекли преди няколко дни фотоси.



Новата C-Klasse наподобява на смалена S-Klasse, както извън, по този начин и от вътрешната страна. Екстериорните промени включват нови фарове, изменена решетка и несъмнено, друга ризница.



Въпреки, че W206 е с по-ниска линия на тавана, мястото в салона е увеличено, с помощта на по-дългото с 25 мм междуосие. Промяна има и в общата дължина на колата, която също е нарастнала с 65 мм, а общата широчина е увеличена с 10 мм.



За първи път при C-Klasse виждаме разграничени на две елементи стопове, които както може да видите от фотосите са с форма, сходна на тази при останалите модели на марката. Интересно е да забележим, че при AMG пакетите има накрайници на ауспусите, които занапред ще разберем какъв брой са функционални и какво стои зад тях.



Както споменахме, с изключение на екстериора, седанът е наследил и интериора от S-Klasse. Дисплей с величина от 12.3 инча стои пред лидера, а отвесен с величина от 11.9 инча е ситуиран на централната подпора и работи под второ потомство на MBUX системата, която както може би знаете е създадена в България. При по-ниските равнища на съоръжение получавате 10.25-инчов екран зад кормилото, а 9.5-инчов се грижи за инфотеймънт системата.



При седана няма смяна в размера на багажника, само че комбито към този момент може да побира до 1510 литра при спуснати седалки и 490 литра в обикновено състояние на втория ред. Това е с 30 литра повече от предходното потомство W205.



Идва момента и за най-интересната част, а точно задвижването. Всички бензинови и дизелови мотори се оферират с 48-волтова система със стартер-генератор или по този начин наречените меки хибриди, което обезпечава 20 конски сили, налични при потребност.



Mercedes C180 е е базовият бензинов модел с 1.5-литров мотор, 167 конски сили и 250 нютон метра. Задвижването е е задно, а ускорението от 0 до 100км/ч лишава 8.6 секунди.



Mercedes C200 и C200 4matic също се задвижва от 1.5-литров мотор, само че с нараснала до 201 конски сили оптималната мощ и въртящ миг от 350 нютон метра, излъчени надлежно към задните или четирите колела. Тук ускорението варира от 7.1 до 7.5 секунди за седана с 4matic и комбито на задно, респективно.



За в този момент най-мощният бензинов вид е C300 и C300 4matic, които разполагат с 2.0-литров бензин и мощ от 255 конски сили и 400 нютон метра оптимален въртящ миг. Тук ускорението от 0 до 100 лишава към 6 секунди, плюс-минус една стотна в другите конфигурации.



Дизеловите C200d, C220d, C220d 4matic и C300d ще бъдат продавани с 2.0-литров дизелов мотор с мощ от 161 конски сили(380 н.м.), 197 коня(440 н.м.) за C220d и оптималните 261(550 н.м.) за версията C300d.



За почитателите на електричеството е очакван плъг-ин хибрид с 2.0-литров бенизнов мотор и електромотор, които обезпечават систематична мощ от 308 конски сили и 550 нютон метра пиков миг, а батерия с величина от 25.4 кВч. ще бъде задоволителна за 100 км електрически пробег.



Последният идва общоприетоо с въздушно окачване, а всички версии могат да бъдат поръчани и със завиващи задни гуми. Отново взаимствани от S-Klasse са и фаровете, които оферират прожектиране на предизвестия и насочващи линии върху пътя, наред с изключването на разнообразни зони срещу заслепяване. Това също се доплаща, а общоприетоо получавате LED фарове. Отново опционални са и задни седалки, които разполагат с масаж и затопляне.



Поръчките за новата C-Klasse ще бъдат одобрявани от края на месец март, като първите бройки се чакат при започване на лятото. По-късно през идния месец се чакат и повече детайлности за ценовата листа на модела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР