Както Парацелз, най-известният алхимик казва, Отровата се съдържа във всичко

...
Както Парацелз, най-известният алхимик казва, Отровата се съдържа във всичко
Коментари Харесай

Какви количества от тези популярни храни и вещества могат да ви убият

Както Парацелз, най-известният алхимик споделя, „ Отровата се съдържа във всичко и няма нещо, в което да няма отрова. Дозата е това, което прави обещано нещо отрова или лек. ”

И с цел да сме сигурни, че сме в сигурност, ние от ИскамДаЗнам взехме решение да разберем какви са количествата от известните храни и субстанции, които могат да трансфорат същите в смъртоносна отрова. Всички стойности са показани за потреблението на тези субстанции едновременно, от средностатистически човек, тежащ 82 кг.

Вода

Всеки един от нас е чувал, че би трябвало да се пие по два литра вода дневно. Но в случай че изпиете три пъти повече от това, бъбреците ви няма да бъдат в положение да преработят тагова огромно количество течност и да я изведат от организма ви. Резултатът от несъразмерния банкет на вода би бил появяването на оток на вътрешните органи и дихателен арест (спиране на дишането). Така, че – да, можете да се отровите с вода! И това неотдавна беше демонстрирано от Дженифър Стрейндж, която изпила седем литра и половина вода по време на надпреварата „ Hold Your Wee for a Wii “.

Кафе

Около 14 грама кафе се смятат за смъртоносна доза от тази субстанция. Тя се равнява на почти 114 чаши кафе (от по 250 мл). Струва се да се спомене и че в този случай човек би починал не толкоз от предозирането с кофеин, само че още веднъж от несъразмерния банкет на вода: 113 чаши са в действителност съвсем 30 литра вода. Така, че в случай че не ядете цели зърна кафе или не се натъпчете със смляно или нес кафе, то несъмнено сте в сигурност. И просто не го смесвайте с газирана вода или енергийни питиета, както направил един младеж от Южна Каролина, Съединени американски щати.

Шоколад

Шоколадът съдържа дребни количества от веществото теобромин. Този алкалоид е мощен сътрудник, който подтиква централната ни нервна система. Но в случай че изядете близо 10 кг шоколад на веднъж, това би могло първо да докара до световъртеж и диария, по-късно до епилептичен пристъп, по-късно до вътрешни кръвоизливи, инфаркт на сърцето (в интерес на истината, по принцип, освен сърцето може да пострада от инфаркт, а и останалите вътрешни органи) и най-после – до летален излаз от обстановката.

Алкохол

За човек в положително здравословно положение, смъртоносната доза алкохол би била 1,25 литра от 40-процентен алкохол (приблизително 47 шота от по 25 мл всеки). Но подобен съдбовен излаз би имало единствено в случай че това количество алкохол бъде изпито в границите на един час и единствено в случай че през този час човек не повърне изпитото.

Цигари

Вземайки поради, че всяка една общоприета цигара съдържа почти 0,8 мг никотин, изпушването на 75 цигари една след друга има цялостния капацитет да постави завършек на живота ви.

Марихуана

Нещата са малко по-различни щом стане дума за марихуаната. Фаталната доза от тази субстанция е към 680 кг, изпушени в границите на 15 минути. Другият ви вид е да изядете близо 22 кг марихуана едновременно. И, евентуално, по никакъв начин няма да се насладите на сходно прекарване. Дори и Снуп Дог не би могъл да реализира сходни висоти…

Семки от ябълки

Определено няма да умрете вследствие изяждането на осемнайсет ябълки. Но в случай че вземете, че извадите семките на тези ябълки, намачкате ги на дребно и ги сдъвчете доста добре, най-сетне поглъщайки ги, е, това към този момент е напълно друго нещо – тогава има възможност да умрете, тъй като семките на ябълките съдържат цианид. Ще си отидете просто ей по този начин!

Костилки от череши

Същата орис чака освен феновете на ябълковите семки, само че и тези, които обичат да дъвчат счупените костилки от череши, тъй като те също съдържат цианид (същото се отнася за костилките на кайсиите, прасковите и горчивите бадеми). Например, симпатягата от фотографията нагоре е счупил костилката на една череша и си я хапнал. Толкова доста му харесала, че решил да хапне още две. Резултатът е забележим.

Банани

Бананите съдържат калий, като свръхдоза от него може да докара до гибелта ви. Но с цел да се случи това, ще би трябвало да изядете цели четиристотин банана наведнъж…

Портокали

За да умрете, по този начин да се каже, от свръхдоза портокали, ще ви се наложи да изядете впечатляващото количество от 11,000 портокала на веднъж.

Сол

Нормалната ежедневна доза сол, нужна на организма е съвсем 3 грама. Смъртоносната доза сол (изядена наведнъж) е към 266 грама. Така че в случай че, не дай си Боже, някой човек вземе решението да постави завършек на живота си посредством предозиране със сол, то това би било избор, за който в действителност ще съжалява, тъй като гибелта ще е агонизираща (вследствие появяването на голям брой вътрешни отоци) и много мудна.

Лют червен пипер

Ще ви се наложи да погълнете цели 130 чаени лъжички пикантен червен пипер, с цел да се озовете в Рая. Но, най-вероятно, тялото ви единствено ще откаже да ги одобри много преди нещата да станат съдбовни заради обстоятелството, че лютият червен пипер е… много пикантен.

Захар

Фаталната доза захароза е към 148 грама на всеки 2 кг телесно тегло. Това ще значи, че на човек би му се наложило да изяде към 25 кг захар едновременно, което пък се равнява на към 500 чаени лъжици.

Паста за зъби

На доктрина, ще би трябвало да изядете 24 тубички паста за зъби, с цел да се озовете в задгробния живот. Така че, апелирам ви, не го правете!

И не на последно място, приемете този съвет като главно предписание в живота си, което да следвате: не прекалявайте с потреблението, на която и да било от обичаните ви храни!

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР