Както отбелязва изданието, руското синьо гориво продължава да е популярно

...
Както отбелязва изданието, руското синьо гориво продължава да е популярно
Коментари Харесай

Износът на руски газ за Европа постави рекорд през 2017 г.

Както отбелязва изданието, съветското синьо гориво продължава да е известно на Стария континент, без значение от опитите на някои членове на Европейски Съюз "да понижат енергийната си взаимозависимост " от Москва.

През предходната година експортът на съветски газ в Европа е повишен с 8,1%, достигайки рекордните 193 милиарда кубически метра.

Това е било реализирано без значение от растящата конкуренция и опасенията, провокирани от съветското доминиране на европейския пазар.

Най-голямата газова компания в света "Газпром " доставя съвсем 40% от синьото топливо на Европа.

През последните години съветският колос бе заставен да понижи цените, с цел да резервира пазарния си дял. Това е изключително настояща наклонност на фона на устрема на някои членове на Европейски Съюз да понижат зависимостта си от съветския импорт.

Така да вземем за пример Полша, Литва и някои други страни строят терминали за предпазване на полутечен природен газ за увеличение на вноса от Съединени американски щати и Катар.

Наред с това, някои източноевропейски страни вършат опити да блокират енергийните планове на "Газпром ", в това число и "Северен поток - 2 ".

Независимо от това обаче, "Газпром " записва рекорден експорт за Европа втора година поред.

Потреблението на съветски газ компенсира намаляването на личния рандеман в такива страни като Холандия.

"Тенденцията за нарастване за втора поредна година на рекордните индикатори показва от една страна интензивно растящата потребност на европийските страни от съветски газ, а въпреки това потвърждава, че доставките са надеждни и в нужните размери ", съобщи ръководителят на управителния ръб на "Газпром " Алексей Милер.

В опит да резервира експортните си благоприятни условия, съставлаващи по-голямата част от приходите му, "Газпром " усилва вложенията в строителство на нови газопроводи.

Така да вземем за пример, компанията е похарчила 55 милиарда $ за тръбопровода "Силата на Сибир ", който ще стартира доставки на газ за Китай през идната година.

Строителството на "Северен поток - 2 " бе отсрочено поради митинги в Европейски Съюз. Проектът е заплашен и от американски наказания, които могат да лимитират финансовото присъединяване на европейски компании.

"Газпром " има и вътрешна конкуренция в лицето на компанията "Новатек ", която наскоро пусна в употреба завода за полутечен природен газ "Ямал ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР