Както отбелязва изданието, по-рано американските военновъздушни сили не са демонстрирали

...
Както отбелязва изданието, по-рано американските военновъздушни сили не са демонстрирали
Коментари Харесай

Бомбардировач B-2 пусна зловещо "послание" към враговете на САЩ

Както отбелязва изданието, по-рано американските военновъздушни сили не са показали видеоклип с такова високо качество, който да демонстрира едновременното изхвърляне на две такива бомби сот аероплан.

Публикуването на сходно видео "дава явен сигнал на евентуалните съперници на Америка ", които няма да могат да избягат даже в най-укрепените бункери, написа The Drive. „ Мислете за това като за приятелско увещание за това, което е заложено на карта, когато става въпрос за война със Съединени американски щати “, предлага изданието.

Авторите считат, че точно с потреблението на сходно оръжие Съединени американски щати могат да стартират военна акция против Иран и Северна Корея.

През октомври 2018 година, Съединените щати, в отговор на основаването на балистична ракета DF-26 със междинен обхват, организираха първото си образователно потребление образование във въздушната база на Пърл Харбър-Хикем (Хавай) на тежките стратегически незабележими бомбардировачи B-2 Spirit.

Northrop B-2 Spirit е най-скъпият аероплан в историята. Цената на един бомбардировач (без оборудване) се прави оценка на един милиард $, с цялостно съоръжение, цената надвишава двойно. Между 1987 и 2000 година Northrop създава 21 такива машини.

Авиационният арсенал GBU-57 (Massive Ordnance Penetrator) с маса 13,6 тона се смята за най-мощната неядрена бомба в света. MOP е в положение да проникне в земята на дълбочина от 61 метра и да удари до 19 метра стоманобетон. Разработката на оръжията е осъществена от Boeing през 2007 година. През 2011 година MOP бяха признати на въоръжение от Военновъздушни сили.

Един B-2 Spirit може да носи два GBU-57.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР