Както още вчера ви информирахме, хората в Созопол се вдигнаха

...
Както още вчера ви информирахме, хората в Созопол се вдигнаха
Коментари Харесай

В Созопол настояват за премахването на пясъчната дига на централния плаж

Както още през вчерашния ден ви информирахме, хората в Созопол се подвигнаха на митинг против насипана дига на централния плаж. Басейнова дирекция Варна разпореди на концесионера неотложно да прекрати изземването на пясък от Черно море. От дирекцията оповестяват, че дейностите на наемателя не са в сходство с писмото от компанията концесионер за струпване на пясък по брега и че следва среща за изясняване на случая.

Созопол

Жителите на античния град настояват, че на този плаж в никакъв случай не са правени сходни пясъчни насипи. Според тях изгребването на голямото количество пясък от дъното на залива ще провокира и екологични проблеми и ще повреди плажа.
Милена Костова: „ Нека да оставим природата да си прави работата. Това е град на 2600 години, мислите ли, че са живели хората с насипи тук? " Аспасия Порожанова: „ Никой не може да пипа в археологическия резерват Созопол и да прави произволи, каквито на него са му комфортни. Тук ще си остане плажът достоверен, какъвто е бил. "
Концесионерът твърди, че дигата ще защищити брега от зимните морски стихии.
Илиян Иванов - представител на концесионера: " Изграждаме я, с цел да се предпазят заведенията по плажа, да няма толкоз отпадъци.Христо Бърдуков: " Една единствена година взема едно заведение, което прекалиха, бяха стигнали до морето и беше предстоящо, че ще го вземе морето.Това всичко е нелегално, да отворят схемата да видят, да не приказваме, че към момента няма скица за заведенията.Тихомир Янакиев - кмет на Созопол: „ Ние сме Община Созопол, само че плажът не е наша благосъстоятелност, нито ние сме го отдали на концесия, нито имаме контракт с този концесионер за някакъв тип активност. "
Жителите на Созопол обявиха, че ще стачкуват до момента в който дигата не бъде отстранена. От Басейнова дирекция обявиха още, че инспекцията продължава и че при определяне на нарушаванията ще бъде издадено наставление за прекратяване на дейностите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР