Както на много други места по това време на годината,

...
Както на много други места по това време на годината,
Коментари Харесай

Над 3000 души военен персонал от мисията на НАТО са разположени на 150 км от Русия

Както на доста други места по това време на годината, и в базата на НАТО в Северна Естония, не липсва коледна атмосфера. В базата си имат даже и Дядо Коледа.  Единствената разлика е, че за военните тук празникът не е обвързван с отмора.

Само на 150 км западно от границата с Русия - базата е дом на над 3000 души боен личен състав, като част от задачата на НАТО, която е образувана и изпратена след анексирането на Крим.

След началото на съветската инвазия в Украйна задачата ускори работата по въздържане и защита. Към нея се причислиха 80 военни от американската войска, оборудвани с мобилна артилерийска ракетна система, позната повече с абревиатурата HIMARS, която има обхват до 300 километра. 
В спокойно време задачата ни е да възпираме, да покажем, че в случай че вие хапете, и ние хапем. Естония ще получи свои системи HIMARS през 2025 година, тъй че американците ни оказват помощ да се научим по какъв начин да работим с тях.
Марина Лушина, лейтенант в естонската войска

Тази някогашна руска военна база в този момент е най-голямата сходна на НАТО в Естония. Целта е да изпрати ясно обръщение, че съдружниците няма да разрешат Европа да бъде дестабилизирана.

Борян Йовановски, сътрудник на Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР