Както може би повечето от вас знаят, вече повече от

...
Както може би повечето от вас знаят, вече повече от
Коментари Харесай

Илън Мъск: Не искам да съм изпълнителен директор на нищо

Както може би множеството от вас знаят, към този момент повече от една година Tesla няма личен PR отдел. Нейният изпълнителен шеф Илън Мъск счита, че подобен не е нужен. Вместо това, по сходен метод на Доналд Тръмп, той употребява обществената мрежа Twitter, а не прес известия, за връзката на компанията със света. Това към този момент е добре открита наклонност за Мъск и през миналата седмица той не се отклони от тази своя тактика. В момента излиза нова книга за изпълнителния шеф на Tesla. Ако следите уеб страницата ни, евентуално сте разбрали, че една от най-нашумелите истории от нея споделя по какъв начин Тим Кук е желал Apple да придобие Tesla.

Историята продължава, че откакто Илън Мъск е дал позитивен отговор на тези планове на Кук, той е декларирал, че желае да бъде основен изпълнителен директор… само че на Apple, а Тим Кук цинично му е отказал.

Тъй като Мъск няма прес работа и няма по какъв начин публицистите да се извърнат към него или фирмите му със питане за спомагателен коментар по тематиката, създатели от BBC са намерили универсалния метод да се свържат с него – като са му задали директни въпроси в Twitter акаунта му. Отговорът на Мъск е сбит и пряк: „ Аз не желая да бъда изпълнителен шеф на нищо “. Този отговор е в сходство с мненията на Мъск, на които станахме очевидци по-рано през предишния месец, когато даваше показания пред съда. Говорейки за отговорностите си като основен изпълнителен шеф на Tesla, той сподели: „ По-скоро ненавиждам тази активност и бих предпочел да извозвам времето си в инженеринг, в сравнение с в бизнес ръководство. “ Той също по този начин даде причина за какво продължава да бъде началник на Tesla: “Налага се, или почтено казано, Tesla ще почине. “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР