Както казва известният алхимик Парацелз: Отровата е във всичко и

...
Както казва известният алхимик Парацелз: Отровата е във всичко и
Коментари Харесай

Какво количество от тези 15 неща може да ни убие?

Както споделя известният алхимик Парацелз: „ Отровата е във всичко и нищо не е без отрова. Дозата прави едно нещо или отрова, или лекарство. ”

Дори и някои от най-популярните храни и субстанции, могат да бъдат смъртоносни в избрани количества. Всички количества са дадени като еднократна консумация от средностатистически мъж, тежащ  80 кг.

Вода

Всеки е чувал, че би трябвало да се пие по към 2 литра вода всеки ден. Но в случай че тройно повече, бъбреците ви няма да могат да обработят толкоз доста течност и да я изведат от организма. Резултатът може да бъде оток на вътрешните органи и мозъка и респираторен арест. Така че, да, допустимо е да се отровите с вода. Именно това докара до трагичния случай с Дженифър Стрейндж, изпила 7,5 литра вода по време на надпреварата „ Hold Your Wee for a Wii ”.

Кафе

15 грама кофеин се счита за летална доза. Това се равнява на към 113 кафета в чаши от 250 мл. Заслужава да се означи, че в този случай човек евентуално няма да почине от предозиране с кофеин, а още веднъж от интоксикация с вода: 113 чаши са съвсем 30 литра вода. Така че, в случай че не ядете изсъхнало кафе, инстантно или смляно, сте в сигурност. Просто не го смесвайте с газирани или енергийни питиета.

Шоколад

Шоколадът съдържа малко количество теобромин. Този алкалоид е мощен сътрудник, който подтиква централната нервна система. Но в случай че изядете 10 кг шоколад едновременно, това може да докара до гадене и диария, епилептичен припадък, вътрешно кървене, сърдечен инфаркт и най-после гибел.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР