Както каза колегата ми госпожа Минчева- ще говорим по фактите.

...
Както каза колегата ми госпожа Минчева- ще говорим по фактите.
Коментари Харесай

Извънредно! Прокуратурата с първи подробности за разстрела на Жоро Плъха

Както сподели сътрудника ми госпожа Минчева- ще приказваме по обстоятелствата. Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на ексклузивен брифинг на прокуратурата в Пловдив.

" За 72 часа получихме какви ли не упреци. По " обстоятелствата ", които сякаш бяха изнесени и се спекулираше ще кажа следното. Твърдеше се, че крадецът е влезнал в дома на обвинения. Твърдеше се, че е имал съизвършител, че в жилището са били брачната половинка на обвинения и двете му деца. Твърдеше се, че оръжието е било владеене на крадеца и съучастника му. В рамките на тези 72 часа, в това число и в късните часове нощес, бяха осъществени голям брой процесуално-следствени дейности. Бяха получени и доста експертизи ", поде той.

" Установи се, че все още на осъществяването на действието не са били нито брачната половинка, нито двете му деца. Това се открива от самите показания на брачната половинка на обвинения и от неговите пояснения. Не е имало какъвто и да било съизвършител на крадеца. Опита за кражба в гаража, намиращ се в кооперацията, е осъществено единствено от убития. Установено е от показанията на самия обвинен ", съобщи прокурорът.

" При по този начин изнесената фактология, изрично е открито, че изстрелите и настъпилия конфликт сред двамата са били възпроизведени и конфликтът е бил в двора на кооперацията. Категорично се изключва жилището, което беше коментирано ", сподели Попов.

" Обвиняемият е следил опита за кражба най-малко 30 минути, без да уведоми способените органи. При излизането от гаража и побягването от страна на крадеца настава конфликт, при който обвиненият е създал един изстрел, с цел да възпре дейностите на крадеца. Крадецът е хвърлял по него разнообразни предмети. На три пъти е изменена версията какви са били те - първо железна тръба, след това табела, а след това нож, който е бил открит в дома на обвинения. Той е бил почистен ", сподели Попов.

" Според лелята на обвинения е негов другар, обвиненият е съобщил, че първо е атакуван с железна тръба, захвърлена по крайници му, откакто е бягал, повторно, че по него е хвърлена железна табела и трети път, че по него е хвърлен нож, който е персонално негова благосъстоятелност ", сподели той.

" След изпразване на целия пълнител на Валтер-а крадецът е съумял да избяга до мястото, където е открит. Там е умрял от раните си ", съобщи прокурора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР