Както информирахме в наша предходна статия, руски и южнокорейски изследователски

...
Както информирахме в наша предходна статия, руски и южнокорейски изследователски
Коментари Харесай

Учени са открили течна кръв в останките на древен кон и са сигурни, че ще могат да го клонират

Както информирахме в наша предишна публикация, съветски и южнокорейски проучвателен екип ще се опитат да пресъздадат липсващ тип кон, като клонират ДНК от останките на жребче, починало преди 42 хиляди години.Изследователите са разкрили течна кръв в останките на кончето, открити в разтопен пермафрост в Сибир. Жребецът е принадлежал към изчезналата понастоящем порода Ленски коне (Equus lenensis).Вече е прието, че това е най-старата кръв, открита в остатъци на антични животни.Преди това, се предполагаше, че в тялото на жребчето ще бъдат открити живи кафези, което ще направи допустимо то да се клонира. След откриването на течна кръв, за тази възможност към този момент се приказва с огромна убеденост.

 w1 1 - Учени са разкрили течна кръв в останките на античен кон и са сигурни, че ще могат да го клонират
Според д-р Григориев от Якутския университет, където в този момент се намира тялото на кончето, вътрешните органи са съвършено непокътнати.Също по този начин, учените са съумели да дефинират повода за гибелта му – жребецът умира от удавяне. Вероятно, той и майка му са плували през реката, само че жребецът е бил прекомерно слаб за това. Той е бил на не повече от две седмици. Когато се е удавил, тялото му много бързо е замръзнало.
Учен от екипа споделя пред The ​​Siberian Times: “Намерихме проби от течна кръв в съдовете на сърцето. Благодарение на пермафростта, тя е била непокътната в съвсем съвършено положение. ”

 w2 1 - Учени са разкрили течна кръв в останките на античен кон и са сигурни, че ще могат да го клонират
Също по този начин, доктор Григориев споделя, че мускулната тъкан на кончето е естествено червеникава. “Това са най-добре непокътнатите скотски остатъци от ледников интервал, които в миналото са били открити в света. Това е извънредно рядка палеонтологична находка, защото не е развалена. Преди това, учените се занимаваха с фрагменти, със мощно деформирани или прекалено пресъхнали тела. “

 w3 1 - Учени са разкрили течна кръв в останките на античен кон и са сигурни, че ще могат да го клонират
На 28 февруари 2019 г., от тялото на кончето е взета течна кръв, само че необятната общност е информирана за откритието едвам тази седмица. Откриването на най-старата кръв значително увеличава очакванията за клониране и връщане към живот на изчезналата порода коне от Лена. “Гривата и козината на главата му са непокътнати. Също и краката и отчасти торса. Опашката и гривата му са черни, а останалата част е светлина. Останалата четина е също сензация, тъй като останките от антични коне, които преди са били откривани, са без четина. ”

 Реконструкция на изчезналата порода коне Equus lenensis
Реконструкция на изчезналата порода коне Equus lenensis Останките от кончето са проучени от съветски учени, дружно с откриватели от Южнокорейската фондация за проучвания Sooam Biotech.„ По времето на гибелта си, то е било на възраст сред една и две седмици. Когато се е удавило, кончето е потънало в течна тиня, която замръзнала доста бързо и се е трансформирала в пермафрост. “

 w5 - Учени са разкрили течна кръв в останките на античен кон и са сигурни, че ще могат да го клонират
М. Яковлев, основен редактор на пресцентъра в Якутския университет, споделя, че всички те се надяват, скоро да видят клонинг на жребчето, прероден след 42 хиляди години.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР