Както и до настоящия момент, ние призоваваме всеки един народен

...
Както и до настоящия момент, ние призоваваме всеки един народен
Коментари Харесай

Филип Попов: Призоваваме всеки народен представител да отстоява това, за което е тук - разграждането на модела „Борисов”


" Както и до сегашния миг, ние призоваваме всеки един депутат да бъде подобен на цяла България, да отстоява правилата, за които се е борил и са го подкрепили българските жители, а не да следва повелите на своя партиен водач. " Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов в ефира на Euronews Bulgaria.

" От няколко дни, без доказателства, се въртят разнообразни тези, че са купувани народни представители, само че това е закононарушение. Ако имат сходни доказателства, дано ги дадат на прокуратурата ", разяснява Попов.

По думите му социалистите приканват смелите народни представители да не хвърлят страната в безпорядък и да изпълнят своите конституционни отговорности, за които хората са ги изпратили в Народното събрание, а точно разграждането на модела Борисов”, който в последните дни още веднъж се възражда благодарение на " Възраждане ". " Ако това е напън, то в този случай всички би трябвало да бъдем подведени под отговорност ", добави заместник-председателят на левицата в Народното събрание.

" Вчера в пленарна зала стана ясно, че вотът и претекстовете към него във връзка с икономическите индикатори нямат безусловно нищо общо с действителните претекстове. Те изгубиха дебата още преди да е почнал, тъй като се видя, че по индикатори с останалите европейски страни и предходни ръководства на ГЕРБ няма база за съпоставяне ", изясни Попов за несъстоятелните претекстове, с които четворната коалиция на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и остатъците от Има Такъв Народ желаят свалянето на кабинета.

" Държавата е доста по-добре, макар тежката интернационална конюнктура поради войната в Украйна. Видя се, че в действителност всичко е за едни пари, за едни милиарди и едни проценти, които не са дадени ", безапелационен бе социалистът.

Според Филип Попов, в случай че вотът мине България, ще влезе в една отрицателна серпантина и добави, че в случай че се завърти конституционната рулетка, то социалистите ще свикат Национания съвет на партията и там ще вземат решение какво да вършат по-късно. " Нашия управителен орган е приел решение за поддръжка на държавното управление, с цел да отстраним пагубния за България модел, който сега грубо се съпротивлява и към момента не е изцяло отстранен ", акцентира той.

" Надявам се да има още родолюбци. Защото 6-те индивида, които към този момент излязоха от Има Такъв Народ и обявиха своите позиции действително бяха предадени и излъгани от управлението на тяхната партия ", сподели в умозаключение Филип Попов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР