Както ФАКТИ съобщи, бившият шеф на „Автомагистрали” Стоян Беличев отиде

...
Както ФАКТИ съобщи, бившият шеф на „Автомагистрали” Стоян Беличев отиде
Коментари Харесай

Беличев обясни защо са харчили пари преди строителните разрешения

Както ФАКТИ заяви, някогашният началник на „ Автомагистрали” Стоян Беличев отиде на разпит в Националната полиция. Той е отговарял на въпроси за строителството на автомагистрала „ Хемус”. Според Министерство на вътрешните работи милиони левове са платени предплатено, като за някои елементи от трасето към момента няма даже строителни бумаги.

По думите на Беличев „ Автомагистрали” са предложили три разновидността от кое място да мине пътят. АПИ избрало един. „ Ин хаус” поръчките се одобрявали от съвет на шефовете, а той единствено ги подписвал.

Беличев изясни и за какво са платени 5 млн. лева за озеленяване на автомагистралата. Експерти показали съответни многогодишни растения, които предотвратявали ерозията. Поръчвали се в този момент, с цел да са подготвени след 4-5 години.

„ Преди да имаме строително позволение, ние похарчваме половината от парите за подготвителни действия - над 700 млн. Пестим от това, че сме подписали договорите и сме фиксирали цените, които са били тогава”, изясни Беличев, представен от NOVA.

„ Всичко е на декларативен принцип. Има подписани заявления, с които те споделят какъв е техният запас. Ние имаме инженери, които са на терен всеки ден. Отговорници за лотовете, строителен надзор”, добави някогашният началник на „ Автомагистрали”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР