Както често се случва, простите неща са най-ефективни и полезни.

...
Както често се случва, простите неща са най-ефективни и полезни.
Коментари Харесай

Простите неща са най-ефективни: Всеки път оставам очарована от резултата, когато напръскам леглото с този разтвор

Както постоянно се случва, простите неща са най-ефективни и потребни. Купуваме да вземем за пример купища и купища скъпи препарати за дома, до момента в който в един миг не се окаже, че същата работа ни прави нещо, което безусловно коства стотинки.
Сигурно всички вие имате алкохол вкъщи.
Ако пък инцидентно нямате, то несъмнено покрай дома ви има аптека, откъдето можете да се сдобиете с едно шишенце безусловно за стотинки.
Инвестицията изцяло си заслужава, тъй като през днешния ден ще ви представим няколко потребни приложения на спиртната течност.
Можете да вземем за пример да употребявате спирта като препарат за разчистване у дома.

Всичко, което е належащо да извършите, е да добавите към него няколко капки етерично масло по желание (препоръчваме лавандула) и в случай че имате предпочитание – да го прехвърлите в шишенце с опция за напръскване.
С тази течност напръскайте щедро матраците, завивките, възглавниците, калъфките, чаршафите и въобще всички съставни елементи на спалните у вас. Това ще ви помогне да елиминирате неприятните акари, които живеят тъкмо там и даже снасят яйцата си на същото място. За да сте сигурни, че сте ги премахнали до един, повторете операцията няколко пъти.
Спиртът има още доста други приложения и едно от тях е за промивка на ушите.

Сигурно сте чували, че клечките за уши са строго непрепоръчителни, тъй като вместо да почистват ушната тиня, те я набутват във вътрешността. Затова ето нашата рекомендация: смесете в подобаващ съд равни количества ябълков оцет и алкохол от 75%. Капнете няколко капки във всяко ухо и по-късно можете да почистите с памучен тампон, като имате поради, че нечистотията ще излезе сама.
Друго незаменимо приложение на спирта е в битката с упорития херпес. Този вирус живее в организмите на 85% от хората по света, само че единствено при някои се изявява клинична картина. Ако вие сте измежду тях и постоянно страдате от херпес на устната, можете да го третирате по следния метод: нанесете деликатно върху раната 70% изопропилов алкохол и го оставете да работи. Това ще спомогне за по-бързото укрепване и възобновяване на сектора.
Статията е с информативен темперамент, постоянно се консултирайте с доктор, преди да предприемете самолечение.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР