Както Burgas24.bg съобщи тялото на мъртва крава стоя с дни

...
Както Burgas24.bg съобщи тялото на мъртва крава стоя с дни
Коментари Харесай

Умрялата крава на Корал всъщност е бик! Премахнаха трупа на добичето

Както Burgas24.bg заяви тялото на мъртва крава заставам с дни на плаж Корал. Оказва се, че животното в действителност е бик, а през днешния ден по-рано тялото е отстранено. Районът към този момент е дезинфекциран и обеззаразен.

В акцията са се присъединили Областна администрация, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас и Българска организация по сигурност на храните. Наложило се е потреблението на техника, поради размерите на животното. На терен са бил проф. доктор Мария Нейкова, кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев, зам.-кметът Марин Киров и кметът на с. Лозенец Женя Гандиева.

" Този случай демонстрира няколко казуса по отношение на статута на плаж за природосъобразен туризъм Корал и предпазените зони по суша и вода. Забраните, които работят попречват сходни акции, само че слагат и по-сериозни въпроси – за опцията за реакция по суша или вода при случай с гости на плажа, тъй като същият на процедура е без транспортен достъп от пътя. Междинните пътища от улицата към плажа са ситуирани върху дюни или са обрасли в дървета и растителност и са непроходими. Почистването им обаче и обезпечаването на път до пясъчната линия би било в нарушаване на закона.

Община Царево неведнъж апелираше, че прибързаното оповестяване на Корал за предпазена околност и по суша и в морето, ще докара до сходни проблеми ", оповестиха от Община Царево.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР