Както 19 минути писа предварително, а СЕМ не го взе

...
Както 19 минути писа предварително, а СЕМ не го взе
Коментари Харесай

СЕМ за закриване след незаконния избор на шеф на БНР - slava.bg

Както 19 минути писа авансово, а Съвет за електронни медии не го взе под внимание, определеният за общоприет шеф на БНР Андон Балтаков има две нарушавания, които вършат избора му незаконен. Той няма категорично посочения в закона стаж от 5 година в радио, както и другия и също категорично посочен в закона като условие стаж от 3 година на управителен пост. В добавка към това, има и компания – също категорично неразрешено от закона. Последното беше съображение Валерий Тодоров въобще да не бъде позволен до препитването и състезанието на финалния му стадий.

Както 19 минути писа също авансово, Балтаков е аварийният претендент на кръга Цветанов, който посредством Нико Тупарев и неговите компании ръководи както Съвет за електронни медии, по този начин и националните медии. За източването през външните продукции и на малкия екран и на радиото към този момент текат следствия от съответните органи – предаването на групировката Стани богат е христоматийният образец.

Вчера се схванаха и още забавни детайлности към битието му. Оказва се, че той живее в къщата на различен от претендентите за началник на БНР, оглавявал радиото до лятото, и също принадлежащ към кръга на Цветанов – Тупарев – Александър Велев.

Става въпрос за влиятелен и много безценен дом в Бояна, добит в мандата му на държавен радиобос, който е заявен презд КПКОНПИ единствено като терен – добър мотив новият началник на комисията Цацаров да проверява проблема. Той не беше единствената облага на Велев в мандата му в БНР – типично за хората на Цветанов, той си взе на смешна цена не по-малко влиятелен и безценен апартамент в Лозенец. И за двата парцела сме писали.
Интересно е, че преди Балтаков домакински съжител на Велев е била разпоредбите застраховките на БНР дама, до момента в който той е бил общоприет шеф. Ето по този начин се харчат държавните пари.
Защо определеният общоприет шеф на държавното радио живее при някогашния? Отговор на въпроса няма.

„ Гениалният “ пиар ход на кръга Цветанов – Тупарев, очевидно визирани като заговорници персонално от премиера при измисления проблем със свалянето на Силвия Великова от микрофон, с назначението на Балтаков цели да угоди на „ протестърите “ като известната водеща и на близкия до тях кръг Капитал. Съзвездието на обвинения Иво Прокопиев от много време, още от някои апетитни поръчки, работи в необикновен креативен синхрон с Цветанов. Достатъчно доказателство е пробутването на Пловдив с мръсни хватки и спорове на ползи за европейска културна столица, откакто София не даде да бъдат източени 76-те милиона, планувани за града – хазаин на самодейността. Поради неуспеха на Пловдив, който 19 минути предизвести още с даването на купата, Цветанов и Капитал се разделиха с подопечния си кмет Тотев – това знамение на природата, което прокуратурата необичайно за какво в последно време позабрави. Парите обаче са пито- платено.

Откъм БНР породи още един забавен въпрос към Балтаков: би ли бил по този начин добър да даде за експертиза на способените органи дипломата от влиятелен американски университет, за която претендира? Да не се окаже, че и с нея нещо не е наред?
Откъм Народното събрание обаче депутати към този момент обявиха пред 19 минути, че най-вероятно е, при наличните доказателства за противозаконния избор, той да ъде нападнат. Но освен като назначение на Балтаков.

За следващ път обаче органът Съвет за електронни медии се оказва тотално непрофесионален, напълно неприспособим и явно – подвластен от политически и корпоративни ползи, което даже не се пробва да прикрие. Но е за наша сметка – на данъкоплатците.

Неговата работа – един път на 3 години да избира генерални шефове на Българска национална телевизия и БНР, която прави за по 3 дни, умерено може да се прави от медийната комисия на пармамента. Която също не е претрупана. Тя умерено би могла да изслушва претендентите, да избира любимец и той да бъде подлаган на гласоподаване в пленарната зала.

Мониторинговите функционалности на Съвет за електронни медии, които се показват в санкции за Слави Трифонов и СКАТ, до момента в който се пропущат умишлено същински морални проблеми, създавани от риалити излъчвания на кръга на Тупарев да вземем за пример, умерено могат да бъдат поети от няколко служители в КРС. Което ще спести милиони на данъкоплатците.
Анкета на 19 минути в Народното събрание сподели, че определон съществуват настроения за бърза смяна на закона, спестяваща доста пари и нерви, както и останките от достолепие на медиите у нас.

Снимка: 24 часа
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР