Какъв точно е ефектът от мезотерапията и какво представлява тази

...
Какъв точно е ефектът от мезотерапията и какво представлява тази
Коментари Харесай

Какъв е ефектът от мезотерапията

Какъв тъкмо е резултатът от мезотерапията и какво съставлява тази известна процедура? Накратко – тя смекчава фините бръчици и придава незабавен искра а кожата.

Какво съставлява методът

Мезотерапията е инжекционен метод на за хидратиране на кожата и изглаждане на фините линии и бръчки по лицето, шията, деколтето и ръцете. С инжекциите се вкарват скъпи съставни елементи за възстановяване на текстурата и външния тип на кожата: хиалуронова киселина и витамини. Известна от десетилетия, мезотерапията е основана през 1958 година във Франция.

Как тъкмо се прави

Мезотерапията в действителност е инжектиране на кожата с извънредно фини игли с дължина 4-6 мм. Последната иновация на мезотерапията е композиция с друга техника със особено инжекционно устройство, което подтиква възстановяващите механизми за възобновяване на кожата. Процедурата е безболезнена с минимално чувство за раздразнение, а на идващия ден с малко грим няма да се вижда и диря от целия развой. В взаимозависимост от комбинацията на съставките, които се вливат в кожата, лечението може да има антиоксидантно, овлажняващо и тонизиращо деяние, като вследствие на това се реализира понижаване на фините бръчки.

Мезотерапията се ползва най-много при дами, които желаят да се оправят с признаците на стареене, само че това не значи, че тя не може да се ползва и при по-млади дами. Ефектът от мезотерапията при тях е изглаждане на фините линии и очевидно възстановяване и ободряване на тена на лицето.

Честотата

В взаимозависимост от казуса, кожният лекар или пластичният хирург ще дефинират броя сесии, както и тяхната периодичност. За да бъде оптимален резултатът от мезотерапията, може да са нужни шест сесии с период от 15 дни, като самото лекуване може да бъде приключено за 2 месеца и по-късно да се създадат още 2 сесии в границите на годината за поддържане на резултата. Курсът на лекуване може да бъде и по-кратък.

Допълнителна информация

• Обичайната дълготрайност на процедурата за лицето и шията е към 15 минути.
• След лекуването е целесъобразно да се резервира кожата чиста за 12-24 часа и да не се употребява козметика, друга от тази, назначена от доктор.
• Подходяща е за всяко време на годината. Мезотерапията може да се ползва даже през лятото без никакви противопоказания.
• Благодарение на потреблението на местен анестетичен крем, мезотерапия е безболезнена и не предизвиква дискомфорт.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР