Какъв прекрасен празник! С приятни хора, хубава музика, вкусна храна

...
Какъв прекрасен празник! С приятни хора, хубава музика, вкусна храна
Коментари Харесай

Неприятният махмурлук


Какъв прелестен празник! С приятни хора, хубава музика, вкусна храна и питиета. Алкохолът обаче май става малко повече в течение на вечерта, а сметката се заплаща на сутринта: главоболие, тежест в стомаха, треперещи ръце.

 ЧНГ!
ЧНГ!

Алкохолът не прости, обобщава по този мотив кьолнският интернист доктор Ралф Фишбах: " Алкохолът се разгражда в черния дроб от един ензим, именуван алкохолдехидрогеназа, и точно при разграждането пораждат междинни артикули - токсични субстанции като да вземем за пример ацеталдехид или даже формалдехид. Точно тези субстанции са повода за главоболието на идващия ден. "
 Whiskey mit Eis
Не смесвайте алкохола, в случай че не желаете да ви боли глава

Решаващото в тази ситуация е количеството

Ако пиете малко - да вземем за пример чаша вино с яденето, алкохолът се разгражда още в стомаха. Който обаче пие повече, отваря на тялото много тежка работа. Алкохолът попада в тънките вътрешности, чиято огромна абсорбационна повърхност разрешава цялостното му асимилиране. Резултатът: равнището на алкохола в кръвта нараства неимоверно. Което пък постанова включването на черния дроб - регулатор на цялостната обмяна на веществата, а също и виновен за разграждането на отровния за клетките алкохол. Но защото разградените артикули при по-голяма централизация също са отровни, часове по-късно настава махмурлукът. За който последователността на напитките няма значение. Макар да се твърди, че вино след бира бива, само че не и бира след вино - сходни фамозни препоръки по този начин и не са потвърдени по биохимически път.

" Все отново има и нещо правилно в това, че в случай че се смесят няколко типа питиета, по-бързо се губи надзор. А в случай че се пие единствено едно, въпреки всичко имаш взор върху погълнатото количество. "
 Mann mit Alkohol und Zigarette Kater Kopfschmerzen
Нахранете се добре преди да започнете с пиенето

Едно малко, само че значимо изключение

Последователността няма значение, само че чистотата на алкохола - сигурно. Която пък роля на собствен ред може да се омаловажи, в случай че изпитата въпреки и чиста водка е доста. В подобен случай да споменем в този момент няколко изпитани контрамерки и трикове:

" Ако пием алкохол, само че преди този момент сме се нахранили добре, приели сме по-мазни храни, алкохолът се всмуква по-бавно в червата, респективно една част може да се разгради още в черния дроб. Много по-важно е обаче да се пие задоволително вода, защото алкохолът изтегля течността от тялото, до момента в който по този метод може да се реализира баланс. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР