Какъв по-добър пример за демокрация да дадеш на афганистанците, от

...
Какъв по-добър пример за демокрация да дадеш на афганистанците, от
Коментари Харесай

Принц Хари – Петият наследник

Какъв по-добър образец за народна власт да дадеш на афганистанците, от това да им изпратиш родена с наследствени привилегии кралска персона да стреля по тях от хеликоптер. Така разяснява с доста подигравка един английски сатирик преди няколко години новината, че към този момент петият в линията за завещание на трона на Елизабет ІІ и капитан от военновъздушните сили, Хари Уелс, още веднъж е изпратен на задача със силите на НАТО да „ омиротворява ” Афганистан.

С горното мнение безспорно ще се съгласи всеки уверен републиканец. Особено в частта за “роден с наследствени привилегии ”, тъй като в последна сметка си е самата истина. Но би трябвало да признаем, че въпреки и единствено част от цялата парадна фасада на английската монархия, принц Хари, сходно на брат му Уилям, е от тези лица от новините, които постоянно са будели благосклонности. Най-малкото у тези, които помнят нещастието с майка му, принцеса Даяна, която го остави сирак на 12-годишна възраст и натъженото му лице до момента в който вървяха с брат му след ковчега й на погребението. И каквито и магарии да прави през годините, му се простят елементарно. От пушене на канабис, обществено пиене и побоища с фотографи (които счита за отговорни за гибелта на майка му в злополуката в Париж през 1997 г.) като младеж, до секс-сцени със скрита камера и обличане на нацистка униформа за карнавал като по-възрастен.

В последна сметка и той стана мъж за женене. Че май и на свястна жена е попаднал. По-малко от денонощие след оповестяването на последното като вест от ефира 30 000 души от целия свят към този момент се бяха събрали в “група ” в обществената мрежа “Фейсбук ”, искащи да провеждат и вземат участие в ергенското празненство на принц Хари. Което споделя всичко! “Наше момче ” е! Познаваме го от дребен!

Принц Хенри “Хари ” Уелски е роден в Лондон на 15 септември 1984 година, три години след брат му, бъдещия крал Уилям. Цялото име на евентуалния нов херцог на Съсекс (след сватбата) е Хенри Чарлз Албърт Дейвид от Уелс. Няма метод, “благородството задължава ”. За разлика от множеството си кралски родственици, които около наследствените трофеи нямат присъдени лични фамилни имена, като офицер от английските въоръжени сили употребява семейството Уелс. А не “Маунбатен-Уиндзор ”, както брат му принц Уилям и другите мъжки наследници на баба му кралица Елизабет ІІ.

Детството и животът на Хари са белязани от две събития: серията кавги довели до развода на татко му, принц Чарлз и майка му принцеса Даяна през 1996 година, и злополуката в Париж година по-късно, лишила живота на майка му.

Образованието си получава в частни учебни заведения и също както брат си приключва елитния лицей “Итън ”. Оттам, след една съмнителна история с подправени зрелостни изпити, които да му подсигуряват нужният висок резултат за приемане, през 2005 година Хари Уелски влиза като кандидат-офицер в английската военна академия “Сандхърст ”. Сам той декларира няколкократно в изявленията, че постъпването във въоръжените сили е било “най-доброто бягство ”, което е могъл да откри, с цел да излезе от непрекъснатия публичен интерес към него.

Година след влизането в казармата обаче вниманието още веднъж се връща към Хари, когато в медиите на Острова излиза информацията, че подразделението на принца е планувано да бъде изпратено на задача в Ирак. След дълъг публичен спор, в който Хари се включва с изказване, че “не е влачил жалкия си гъз през Сандхърст ”, с цел да му кажат, че няма да го пуснат на фронтовата линия, през май 2007 година на съображение, че принцът е “прекалено значима евентуална цел ” за терористи, тогавашният шеф на генералния щаб на английските въоръжени сили военачалник сър Ричард Данат афишира, че Хари Уелс няма да служи в Ирак.

Което напълно не е краят на историята, тъй като през февруари 2008 година немският вестник “Билд ” разкри информацията, че лейтенант Уелс в действителност е от няколко месеца дружно с подразделението си в Афганистан. И се наложи да го изтеглят, поради посочените нагоре съображения. След няколко години по стъпките на брат си, в преодоляването на пилотажа на хеликоптер, през 2012 година Хари се завръща в Афганистан като капитан за 20-седмична задача на борда на щурмова машина “Апачи ”. Когато пристигна и реакцията, представена в увода. А през пролетта следващата година ще вкара в кралското семейство на Англия първата жена от разбъркан генезис.

В поддръжка на военноинвалидите


По образеца на починалата принцеса Даяна и брат му принц Уилям, Хари употребява доста обществения си имидж за благотворителни дела. Запазената му марка е спортните игри за военноинвалиди от въоръжените сили на страните от английската общественост и съюзни страни от НАТО. Третото издание на “Непобедимите ” се организира в края на лятото в Торонто с поддръжката на някогашния американски президент Барак Обама.

За него


Приятелю Хари


Мишел и аз сме извънредно щастливи да поздравим принц Хари и Меган Маркъл за годежа им. Пожелаваме ви взаимно дългоденствие, благополучие и наслада.

Барак Обама, 44-ти президент на Съединени американски щати


Вие сте щастливец


Като човек, който играе телевизионния сътрудник на Меган през по-голямата част от последното десетилетие, съм най-добре дипломиран да кажа следното: Ваше кралско величество, Вие сте щастливец и съм убеден че взаимния ви живот дружно ще е благополучен, работлив и занимателен. Политическа партия: А тя сподели, че излиза единствено да купи мляко ”.

Патрик Дж. Адамс, американски артист от сериала “Костюмари ” в Туитър


Благословен от екрана


Поздравления на телевизионната ми щерка Меган Маркъл и принц Хари във връзка новината за техния годеж и иден брак. Хари, имаш благословията на телевизионният й татко. Робърт Зейн утвърждава това.

Уендел Пиърс, американски артист от сериала “Костюмари ”


Той е новото ми начало


Да, имам намерение да спра актьорската си кариера поради брака си с Хари. Но не го одобрявам като отвод от нещо, а по-скоро като нова глава от живота ми, която ще стартира с него. И за двама ни това ще е нова глава.

Меган Маркъл, бъдещата брачна половинка на принц Хари, в първото си телевизионно изявление дружно след оповестяването на годежа
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР