Какъв искаш да станеш? Отговорът на този въпрос е все

...
Какъв искаш да станеш? Отговорът на този въпрос е все
Коментари Харесай

Базар на професиите ще помага на децата да решат какви да станат

Какъв искаш да станеш? Отговорът на този въпрос е все по-сложен за актуалните деца. Макар към момента " космонавт ", " балерина ", " доктор ", " актьор " са измежду първите им стремежи, детските фантазии за работа към този момент са свързани с действителността и с бъдещето. Професии като експерт цифрови връзки, шеф на фондация, систематичен инженер и еколог живо интересуват малчуганите.

Наблюденията са на уредниците от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации на третия подред Детски базар на специалностите, който се организира на 24 и 25 ноември в образователния корпус на детския теоретичен център " Музейко ".

Базарът е подобаващ за деца и младежи, родители, учебни заведения, жители. Целта му е да сътвори опция за ранно професионално насочване на децата, да насърчи съзнателния избор на специалност, която носи задоволство, да способства за решаването на съответни проблеми и да спомогне за превръщането на България в почтено място за реализация.

Професиите ще бъдат показани посредством разнообразни стратегии, подобаващи за двете съществени възрастови групи деца - интерактивни щандове (7-12 години) и лекции вид TED (над 12 години). Над 25 лектори ще показват работата си на забавен и наличен език - измежду тях са както известни, по този начин и малко познати специалности.

Гостите на базара ще научат посредством къси лекции вид TED от първо лице в какво се състои работата на радиоводещия, архитекта, артиста, готвача, инженера, акушерката, ветеринарния доктор, PR експерта, 3D актьора, писателя и доста други.

Освен теоретичната част децата ще могат да посетят на практика кътове, където посредством интерактивни демонстрации и работилници ще видят същността на разнообразни специалности. На тяхно разположение са многочислени съоръжения, макети, 3D принтер и скенер, опити, софтуерни приложения, книжки и каталози. Щандове на специалностите енергетик, химик, геолог, лаборант, програмист, фармацевт, газов инженер, графичен дизайнер, минен инженер, радио и ефирен публицист и други ще оказват помощ на децата да почерпят нови хрумвания.

Входът за Детския базар е свободен. В петък е планувано посещаване единствено на авансово записани проведени учебни групи, а в събота са добре пристигнали всички деца, възпитаници, родители и жители, които имат интерес.

Програмата за лекциите на Базара може да свалите от ТУК.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР