Какъв човек мога да бъда на Делян Пеевски? Овчаров, Нинова

...
Какъв човек мога да бъда на Делян Пеевски? Овчаров, Нинова
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Не съм човек на Пеевски. Готов съм на детектор на лъжата, но до мен искам и Нинова, и Овчаров

Какъв човек мога да бъда на Делян Пеевски? Овчаров, Нинова и Пеевски дружно управляваха страната. Заедно си отидоха. Да, познавам Пеевски. Да, имал съм срещи с него - всички са били обществени. Уточнявали сме въпроси с изборния развой. Нямам бизнес ползи. Не съм обсъждал и кроил политически проекти с него. Готов съм да застана на детектор на лъжата. Но до мен желая да са и Овчаров и Нинова.
Това съобщи пред bTV претендентът за водач на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. Повод за острия му коментар са вчерашните обвинявания на Румен Овчаров, отправени в ефира на същата телевизия. Според думите на Овчаров Добрев е лицето, през което Пеевски и Борисов желаят да овладеят опозицията.

" Няма да разреша на компрометирани персони да се упражняват върху името ми ", отсече Добрев и напомни, че Овчаров, Нинова и Пеевски са си отишли дружно от ръководството.

Добрев съобщи, че се е срещал с Пеевски само и единствено в името на Българска социалистическа партия - диалозите са били за поддръжка на кметове на Пазарджик и Благоевград. Обсъждани са били балотажите, нищо повече.

" Бил съм началник на щаба и съм влизал във всевъзможни диалози, с цел да спечелим изборите ", безапелационен беше Добрев.

Кандидатът за ръководител на партията съобщи още, че няма директни доказателства за вмешателствата на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в прокуратурата.

" Да, има кавги, има подозрения, само че нямам директни доказателства за това. Да, желая оставката на Гешев. Но не мога да позволи, че Пеевски диктува на Гешев ", уточни Добрев.

" Аз желая оставката на Иван Гешев като основен прокурор, има позиция за градския съвет на Българска социалистическа партия за оставката му, само че от името на партията няма такова искане “, означи Кирил Добрев

Добрев обаче загатна за зависимости сред основния прокурор и сегашният водач на невицата Корнелия Нинова. Според изказванията му двамата са работили дружно в следствена работа.

На въпрос приказвал ли е и с Бойко Борисов, добрев отсече:

" Имал съм един телефонен диалог с премиера. Проведох го след локалните избори. Говорихме за това, че в случай че страната раздава пари, няма по какъв начин кметовете на Българска социалистическа партия да бъдат ощетени. Не може страната да е майка за едни, а за други - мащеха ", уточни Добрев.

В предишното обаче Добрев и Нинова бяха извънредно близки. Добрев обаче отхвърли да издаде детайлности " от кухнята " на зависимостите. Единственото, което показа бе следното:

" Наблюденията ми са, че Българска социалистическа партия може да е доста по-остра. Корнелия Нинова може да е надалеч по-сериозна съпротива ", уточни Добрев.

Той разяснява и свадите със изтеклите в пространството записи и фотоси с Борисов. Според него няма никакво подозрение, че те са достоверни.

" Убеден съм. Всички експертизи потвърдиха, че е по този начин. Българска социалистическа партия 5 дни мълчи. Никой не застана зад Елена Йончева. Оставих Нинова да се изяви... ", уточни Добрев.

Хлъзгави въпроси бяха заложени и във връзка с брачната половинка на Добрев. Тя е дълготраен чиновник в Българската банка за развиване.

" За тези години през нея са минали хиляди заеми. Това е гнусна неистина. Моята брачна половинка гледа заеми, дава мнения и ги предава за разглеждане през директорски съвет, не взима решения ", отдече Добрев и окачестви като противен обстоятелството, че някой се пробва да намеси околните му. Загатна обаче, че нечия щерка също работи в ББР. Отказа да назове чия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР