Какаова торта с лешници се приготвя от достъпни съставки. Имате

...
Какаова торта с лешници се приготвя от достъпни съставки. Имате
Коментари Харесай

Домашна какаова торта

Какаова торта с лешници се подготвя от налични съставки. Имате потребност от 3 яйца, малко мляко и сметана. Просто се топи в устата. Подходяща е за всяка софра.

Необходими съставки за блата:

3 яйца120 г захар1 пакетче ванилова захар120 мл мляко120 мл олио200 г брашно1 пакетче бакпулвер50 година нарязани печени лешници или орехи

Необходими съставки за ваниловия заряд:

800 мл мляко2-3 пакетчета ванилов пудинг6 с. л. захар80 г бял шоколад50 г крема сирене

още:

200 г сладкарска заквасена сметана2 с. л. какао на прахуляк

Начин на подготвяне:

В по-дълбока купа разбийте три яйца, прибавете 150 г захар и едно пакетче ванилова захар, след което разбийте с миксер, до момента в който сместа се сгъсти и стане кремообразна. Необходими са към 8-10 минути.

След това при непрестанно разтрошаване към сместа се прибавят 120 мл мляко и 120 мл олио. Когато съставките се смесят, започнете да добавяте сухите съставки: брашно, едно пакетче бакпулвер и 50 г ситно нарязани или смлени лешници или други ядки по желание.

Разбийте още веднъж с миксер за няколко минути, до момента в който се получи хомогенна примес, след което я изсипете в тава, застлана с хартия за печене с размери 40х30 см. Сместа се разпределя отмерено и се заравнява, след което се пече в авансово загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

Оставете изпечения блат да изстине, след което го разрежете на две елементи, а при потребност отрежете краищата. След това пригответе пълнежа.

Сложете 800 мл мляко в тенджера и прибавете 80 г пудинг и 6 супени лъжици захар.

Разбърква се и се поставя на огъня да се загрее на умерена температура. Бъркайте непрестанно, до момента в който пудингът се свари и сгъсти. Докато кремът е още топъл, прибавете 80 г бял шоколад, натрошен на кубчета и 50 г крема сирене или масло. Бъркайте, до момента в който съставките се разтопят и се включат в крема.

Сложете първия блат във форма с преносим кръг, след което изсипете готовия заряд, заравнете и покрийте с втория блат.

 Какаова торта с лешници за всяка софра

Оставете тортата да се охлади за 2 часа в ледник.

 Какаова торта с лешници за всяка софра

Вижте още: Колбас от картофи и месо

След това разбъркайте 200 г сладкарска сметана с миксер. Добавете 2 супени лъжици подсладено или нормално какао на прахуляк и разбийте още няколко секунди до гладкост. Намажете цялата торта с разрушената сметана, украсете по избор, нарежете и сервирайте.

Не пропускайте да приготвите тази какаова торта с лешници!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР