Какаду се считат за едни от най-умните животни. Те могат

...
Какаду се считат за едни от най-умните животни. Те могат
Коментари Харесай

Научиха папагали какаду да играят голф

Какаду се смятат за едни от най-умните животни. Те могат да вземат решение комплицирани задания и даже да употребяват комплицирани принадлежности за това. Например, с цел да получат почерпка, те се научиха да играят мини голф.

Екип от учени от Университета по ветеринарна медицина във Виена, Университета в Бирмингам и Виенския университет организира забавен опит с 11 папагала какаду. Изследователите проведоха игра, която се заключава в това, птиците да прокарват дребна топка през отверстие в кутия, а по-късно да употребяват пръчка, с цел да реалокират топката в другия завършек на кутията. Всичко това би трябвало да задейства специфичен механизъм и да освободи лакомството, което птиците получават като премия - ядки кашу.

Три от единадесетте папагала съумяват да се оправят със задачата. Интересното е, че всяко какаду има собствен личен метод. Това значи, че техниката на улавяне на пръчката и техниката на удряне на топката се разграничават една от друга. Например, една птица удържа пръчката...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР