Как ви се струва идеята да хапването едно и също

...
Как ви се струва идеята да хапването едно и също
Коментари Харесай

Лошо ли е кучето да яде една и съща храна всеки ден?

Как ви се коства концепцията да яденето едно и също всеки ден? Едва ли еднообразното меню би ви направило доста щастливи. При кучетата обаче нещата стоят по различен метод. Повечето от тях могат да ядат една и съща храна години наред и отново да чакат цялостната си купичка с огромно неспокойствие. Но въпреки всичко остава въпросът: Лошо ли е кучето да яде една и съща храна всеки ден ли?

На индивидите им омръзва да ядат едно и също ядене по доста пъти. Представяте ли си да хапвате все същото за закуска, обяд и вечеря, освен това всеки идващ ден? Освен че желаеме да опитваме разнообразни усети, би трябвало да се храним и разнообразно. Лошо ли е кучето да яде все една и съща храна? Според ветеринарният специалист Joseph Bartges в това няма действителна щета. Той изяснява на Well+Good, че можете да сервирате едно и също нещо всеки ден на питомеца си, стига кучешката храна да е от уравновесена и цялостна с хранителни субстанции, които кучето ви би трябвало да получава всекидневно.

И въпреки всичко вариациите са за предпочитане. Това би предотвратило кучето ви да стане придирчиво към менюто си на по-късен стадий. Има даже марки, които оферират специфична храна, подобаваща за по този начин нареченото „ ротационно хранене “. Често марката има няколко усета, от които можете да избирате, тъй че да сервирате на кучето си по-често друг артикул. Храната може да се състои от разнородни скотски съставки, смесени със зеленчуци и плодове за кучета. Това поддържа интереса на кучето ви, само че животното постоянно получава задоволително хранителни субстанции.

Освен това, като редувате кучешките лакомства понякога с друга храна, вашето куче може да приема повече други хранителни субстанции, в сравнение с в случай че постоянно яде едно и също. Някои типове месо и риба съдържат разнообразни протеини, витамини и минерали. Следователно редуването на храна не е належащо, само че постоянно обезпечава отмерено хранене.

 Храни за кучета

Така че не е проблем, в случай че кучето ви яде едно и също всеки ден, само че вариацията е хубава. За да се справите с това допустимо най-ефективно, най-добре е да извършите график за хранене на вашето куче. Не е нужно да редувай разнообразни варианти всеки ден, само че изпробвайте нов усет на всеки няколко месеца. Следете каква храна харесва вашето куче и какво не. Въз основа на това предлагайте по нещо забавно постоянно на любимеца си.

Вижте също нездравословни храни за кучета и потребни човешки храни за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР