Как цифровите технологии променят обществото днес и какви са приоритетите

...
Как цифровите технологии променят обществото днес и какви са приоритетите
Коментари Харесай

Хибридни ИТ от Fujitsu – ключова роля в създаването на стойност

Как цифровите технологии трансформират обществото през днешния ден и какви са целите за бизнеса след пандемията?
По време на пандемията цифровата промяна в организациите се форсира във всички области, в това число стилове на работа, извършване на покупки, опазване на здравето и обучение, като цифровото се трансформира в метод на живот и работа по дифолт.

Според изследване на Fujitsu бизнесът от ден на ден осъзнава значимостта на устойчивостта и способността да се реагира на измененията като главен приоритет след пандемията. Сред останалите цели са автоматизация на бизнес процесите и ръководството, както и обезпечаване на безпроблемно преживяване за клиентите (където онлайн се слива с офлайн). С висок приоритет са и ръководството, насочено към индивида, доверието от клиенти и общности и бизнес моделите на екосистемите. Всички те са от решаващо значение за смяна на обществото в посока на цифрова промяна. Fujitsu посредством намирането на интелигентни способи за потребление на данни може да бъде задействан стимулаторът за по-бърза смяна на бизнеса. Докато бизнесите и промишленостите се трансформираха с ритъм от десетилетие, революцията в данните към този момент може да промени цели бизнес сегменти за няколко години. Според Fujitsu организациите, които са зрели в самодейната оценка кои благоприятни условия могат да бъдат употребявани въз основа на данните и които ръководят тези благоприятни условия с най-голяма скорост, имат капацитета да заемат водачество в своята промишленост.
Какви са трендовете, които наблюдавате, за избор на архитектура за данните?
С Fujitsu като наш сътрудник имаме вяра, че хибридните ИТ ще имат основна роля в основаването на стойност и ще са в основата при консолидираното и ръководството на разнообразни цифрови инфраструктури. Хибридните ИТ съчетават най-хубавото от физическия и цифровия свят, с цел да отговорят на потребностите на бизнеса за реализиране на резистентност и напредък.

В основата на един план за цифрова промяна са данните, а те се генерират на всички места - освен локално или в облака, само че и в заобикалящата ни среда - разнообразни устройства, датчици, при клиенти, снабдители и по този начин нататък. Тенденцията в околните няколко години е над 75% от тези данни да са в по този начин наречената външна страна, т.е. отвън локалната инфраструктура или отвън облака. Много значимо е да не преглеждаме периферията, локалната и облачната среда като обособени структури, а като едно цяло, или така наречен хибридно задействана инфраструктура. Тук, несъмнено, пораждат въпросите за това от кое място да стартираме, кой модел да изберем, кои приложения да останат локално и кои да бъдат преместени в облака, кои са подобаващите за тях хардуер, програмен продукт и мрежово съоръжение, по какъв начин протича внедряването, какъв брой ще коства и какви са периодите.
Реклама Какво могат да предложат " Контракс " и Fujitsu на пазара в България?
Нашият метод с Fujitsu е ориентиран към това да организираме съвещания с клиентите си, където се срещаме с техните стратегически цели и предлагаме решение, което е уместно и съобразено напълно с техните характерни потребности. Fujitsu има построени co-creation центрове в Мюнхен, Токио, Осака, Лондон и Ню Йорк, като дава опция за среща и в 3D онлайн среда с аватари, както и с мобилен център, който е разполагаем за потребление на място при клиента, където образно могат да бъдат разиграни разнообразни обстановки и определено вярното решение. Заедно разполагаме с ресурсите, уменията и опита да бъдем съществени сътрудници на клиентите по пътя им на цифрова промяна и прекосяване към ръководена от данните компания. Към момента имаме няколко настоящи плана в разнообразни етапи. Но следва и още доста работа. За да могат клиентите да се възползват оптимално от преимуществата на хибридните ИТ, ресурсите, които те употребяват, би трябвало да бъдат приспособени за работа в контейнеризирана среда, или така наречен cloud-ready или cloud-native приложения, които са предопределени за облака, само че технологията им разрешава да работят и в местна среда.

" Контракс " е сертифициран сътрудник на Fujitsu за консултирането и внедряването на хибридни ИТ решения и има най-високо равнище на партньорство SELECT Circle в България. Ако се нуждаете от професионално построен по отношение на вашите потребности план по цифровизация, свържете се с Димо Ников, Brand Manager за Fujitsu в " Контракс " ().
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР