Как Цачева коментира битовите условия в специализирания арест? В български

...
Как Цачева коментира битовите условия в специализирания арест? В български
Коментари Харесай

Как Цачева коментира битовите условия в специализирания арест?

Как Цачева разяснява битовите условия в профилирания арест? В български домове към момента има външни тоалетни и няма течаща вода. Така правосъдният министър Цецка Цачева разяснява битовите условия, при които живеят  Десислава Иванчева и Биляна Петрова в столичния профилиран арест.
 

" От 2015 година насам, след измененията в законодателството, формалните критерии - съществуване на 4 кв.м, директна светлина, хигиеничен възел, течаща вода, отопление и така нататък, са изпълнени. Друг е въпросът, че всички знаем постройката на Софийския затвор по кое време е строена и какви са опциите за ефикасен ремонт ", съобщи Цачева.
 

Всички арестувани в ареста краткотрайно лица се третират еднообразно, няма ВИП арестанти, увери още министърът на правораздаването. Последният ремонт в съответното помещение е осъществен през лятото, разясни още Цачева. По думите й обаче сега карцерът е извънредно претрупан. " За да може да се прави ремонт, би трябвало помещението да бъде освободено, а сега карцерът е на максимума претрупан ", уточни тя.
 
 БГНЕС-->

Цачева даде уточнения и за съответните килии, от които бяха показани фотоси. " Става въпрос за две килии, обособени в една от 16 кв.м, т.е. по критериите там могат да бъдат настанени четири лица. В момента там са настанени три лица, т.е. квадратурата е спазена ", съобщи министърът.

" Има директно осветяване, има вътрешен хигиеничен възел, фактически във тип, който като се види е стряскащ, само че дано да държим сметка в какъв брой български домове тези пространства са отвън постройката и в двора, в какъв брой български домове към момента няма течаща вода, което не значи, че не поставяме оптимални средства за възстановяване на изискванията ", разяснява още Цецка Цачева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР