Как според един документ тютюневият склад на ул. "Одрин" 8

...
Как според един документ тютюневият склад на ул. "Одрин" 8
Коментари Харесай

Имало е план за изграждане на хотел на мястото на съборения тютюнев склад

Как съгласно един документ тютюневият склад на ул. "Одрин " 8 е със статут монумент на културата, а съгласно различен - не е, би трябвало да се обясни в хода на делото за срутване на постройката, което започва в пловдивския Окръжен съд през днешния ден, съобщи репортер на Plovdiv24.bg. 
За цялостно изясняване на случая прокурорът изисква представянето на още десетки писма, протоколи, скици, документи, заповеди, мнения и прочие и от страна на министерството на културата, и от страна на Община Пловдив. 
Сред очевидците през днешния ден бяха и двама чиновници на Общината. От думите им в залата стана ясно, че в Общината са били входирани два плана, касаещи склада на ул. "Одрин " 8 - проект за изменение на проекта за регулация за делене на парцела на два отделни поземлени парцела и план за хотел с високо застрояване. Практиката на Община Пловдив пък включвала всички сходни заявки да се преглеждат от Експертен съвет за устройство на територията и на база решението, което се вземе там и откакто документите се подпишат от основния проектант, да се предвижат за осъществяване. 
В комплекта документи по отношение на настояването за смяна на проекта е приложено и удостоверението от министерството на културата, че складът на "Одрин " 8 не предстои на координиране с министерството на културата.
"Направи ми усещане, че не попада в охранителната зона ", показа общинската служителка, привикана на разпит през днешния ден. Що се отнася до втория план пък стана ясно, че редът на деяние там също приключва с решение и автограф на основния проектант. 
За днешното съвещание са призовани общо 10 очевидеца, част от тях обаче ще дават показания на 19 февруари, когато ще е комплексното чуване на чиновниците на министерството на културата и НИНКН. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР