Как ще кажете за разходка до един по-различен парк, където

...
Как ще кажете за разходка до един по-различен парк, където
Коментари Харесай

На разходка до музея на авиацията в Крумово

Как ще кажете за разходка до един по-различен парк, където ще бъдете заобиколени от самолети и хеликоптери? Ако ви звучи забавно, време е да посетите музеят на авиацията в Крумово.

Ако минавате около Пловдив или Асеновград, безусловно се отбийте през музея на авиацията в Крумово. Той се намира директно до летище Крумово до основния път Пловдив-Асеновград.

Идеятя за основаването му датира още от Първата международна война, само че е осъществена чак през 90-те години на предишния век.

 Добави изложение

Музеят на авиацията е отлично място, където да изкарате няколко часа и е забавен както за дребни, по този начин и за огромни. Външната част на музея съставлява голям парк, цялостен със самолети и хеликоптери. Някои от тях може би сте виждали единствено в енциклопедиите, толкоз са остарели. Други пък са напълно нови, даже има пътнически аероплан, в който може да се качите и да се снимате вътре. Ще видите и аероплан на понтони за водно политане и приземяване от Втората международна война.

 Добави изложение

До всеки аероплан има табела с информация за самолета, тъй че разходката ви ще стане още по-вълнуваща, когато се зачетете и осъзнаете какъв брой остарели са някои самолети и защо са били употребявани.

 Добави изложение

След като разгледате всички летателни апарати извън, може да се отправите към постройката на музея, където първото нещо, което ще ви направи усещане е капсулата, в която се е приземил първият български космонавт Георги Иванов през 1979 година

 Добави изложение

В по-голямата зала пък ще ви направи усещане един аероплан, приет за първия аероплан, конструиран и патентован от Георги Божинов през 1912 година

 Добави изложение

Тук ще намерите и доста предмети, отнасящи се до историята на българската авиация - медали, униформи, фотоси, мотори, остатъци от бомбардировачи от международните войни, радиопредаватели и доста други чудати неща, които ще сграбчен интереса ви.

 Добави изложение

Музеят работи без почивен ден, а входната такса е алегорична - за деца до 7 година е гратис, за възпитаници, студенти и пенсионери билетът е 2 лева, с цел да посетите единствено външната част на музея ще ви би трябвало билет от 3 лева, а в случай че желаете да посетите и парка и постройката на музея билетът е 6 лева

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР