Как ще изглежда светът след 100 годиниСлужителите на МВФ са

...
Как ще изглежда светът след 100 годиниСлужителите на МВФ са
Коментари Харесай

Как ще изглежда светът след 100 години

Как ще наподобява светът след 100 години

Служителите на МВФ са подготвили два вероятни сюжета за развиване на събитията за идващите 100 години.

„ В това, което бихме могли да назовем сюжет с „ ниска упоритост “, световният Брутният вътрешен продукт ще бъде към три пъти по-голям, а виталният стандарт два пъти по-висок от днешния.

В сюжета с „ висока упоритост “

световният Брутният вътрешен продукт ще бъде 13 пъти по-голям,

а стандартът на живот е 9 пъти по-висок “, съобщи шефът на МВФ Кристалина Георгиева.

Международната общественост би трябвало да „ влага в по-справедлива световна стопанска система “, с цел да преследва втория сюжет.

„ Първо и на първо място би трябвало да поправяме това, което беше най-сериозната неточност от последните 100 години – устойчивостта на високо икономическо неравноправие.

Перспективите за моите внуци ще зависят от това дали можем да насочим капитала там, където е най-необходим и ще помогне за най-голямо позитивно влияние,

както и от способността ни да си сътрудничим, да реализираме прогрес и да споделяме неговите плодове “, изясни Георгиева.

Тя изброи „ три предпочитани области за вложения: новата климатична стопанска система, идната индустриална гражданска война и хората “.

Международната общественост ще се раздели на съперничещи си блокове, в случай че доверието сред страните намалее и геополитическото напрежение продължи да пораства, добави Георгиева.

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева направи прогнозата в тирада „ Икономически благоприятни условия за моите внуци “ в Кеймбридж.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР