Как се справяте с лошото настроение - посягате към чипса

...
Как се справяте с лошото настроение - посягате към чипса
Коментари Харесай

Физическите упражнения са по-ефективен лек за тревожността и депресията

Как се справяте с неприятното въодушевление - посягате към чипса и сладкишите, звъните на другар, приемате антидепресанти или спортувате? Множество изследвания демонстрират, че физическите извършения са по-добър избор за оправянето с редица психически проблеми. Последното проучване на австралийски учени удостоверява тази идея. Резултатите от него бяха оповестени в английско списание през февруари.

По принцип при проблеми с психическото здраве лекарите предписват хапчета, а на измененията в метода на живот, спорта, регулирането на съня и здравословния метод на хранене гледат като на спомагателни разновидности. Много рядко те поучават своите пациенти да извърнат внимание на ежедневните си привички и да се откажат от тези, които не им оказват помощ да се усещат по-добре.

В своето изследване австралийските учени се пробвали да прегледат всички доказателства за връзката сред физическите извършения и психическото здраве. Те прегледали резултатите от хиляди изследвания, извършени измежду над 100 000 участника.



На психическото здраве постоянно не се обръща такова огромно внимание, само че съвсем всеки се сблъсква с психически проблеми в даден миг от живота си. Най-разпространено психическо разстройство е тревогата, която наподобява става все по-изразена измежду децата и хората на междинна възраст, до момента в който депресията се оказва най-голямото задължение за естествения живот.

Австралийските учени открили, че физическите извършения дават най-хубавите резултати в лекуването на депресията. Те се оказали 150% по-ефективни от хапчетата и когнитивно-поведенческата терапия и и оказали по-благотворно въздействие от консултациите с психолог. Резултатите от проучването посочили, че физическите извършения понижават признаците на депресията с 42-60%, до момента в който диалога с терапевт и хапчетата – с 22-37%. Учените стигнали до извода, че те са най-хубавото средство както за паниката, по този начин и за депресията.



Всеки тип движене е дейно и дава резултати. Редовните физически извършения, без значение под каква форма са -  танци, вървене или йога, доста усъвършенстват положението, до момента в който бездействието го утежнява. Въпреки това учените открили, че късото интензивно физическо натоварване е най-ефективно. Не инцидентно през последните години късите тренировки с висока активност получават все по-голяма известност.

За по-възрастните обаче по-благоприятна се оказала разходката с дълготрайност от 20 до 40 минути. Макар и да наподобява не толкоз ефикасна и да не провокира мощно изпотяване, тя е най-хубавият вид за хората, за които интензивните извършения са рискови за здравето. Проучванията потвърждават, че постоянните разходки доста усъвършенстват настроението и психическото здраве.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР