Как се сее копъра? За да получите богата реколта от

...
Как се сее копъра? За да получите богата реколта от
Коментари Харесай

Как се сее копъра?

Как се сее копъра?

За да получите богата годишна продукция от копър, би трябвало да познавате характерностите на тази просвета. Пресните семена от копър съдържат огромно количество етерични масла. Поради това, те покълват много постепенно или може въобще да не покълнат. Освен това, в случай че засадите семената в кисела почва, това въпреки всичко ще повлияе негативно на тяхното развиване. Ето за какво би трябвало да знаете по какъв начин да обработите семената, преди да ги засадите в земята.

Обработка на семената
Сложете семената в марля и я завържете.

След това залейте семената с гореща вода и ги оставете да киснат 3 дни. Водата би трябвало да се сменя всякога, когато се охлади. Като предписание това се прави 5 пъти дневно.

След това разпределете семената от копър върху части марля и ги покрийте с влажна забрадка. Поставете ги на топло място за 4 дни, тъй че да покълнат.

Изсушете семената на копъра за 30 минути преди засаждане.

Не сейте семената от копър на редове, а под формата на храсти/купчини. Поставете ги във влажни дупки, дълбоки няколко сантиметра, по-късно ги покрийте с пръст и ги полейте със престояла вода.

Засадете копъра на ярко място.

Вижте още: Питка с кашкавал и сирене

Той ще пораства благоуханен и апетитен, без спомагателни торове.

 Как се сее копъра? Съвети за богата и здрава годишна продукция

Вече знаете по какъв начин се сее копъра, приложете тези препоръки и се радвайте на богата годишна продукция! А ето и по какъв начин да го съхраните за зимата:

Съхранение на копъра пресен – два доста лесни метода

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР