Как се развиват отношенията между партньорите в правителството, което ни

...
Как се развиват отношенията между партньорите в правителството, което ни
Коментари Харесай

Експерти с коментар за управлението: Истината е, че този меморандум е връх на политическото нахалство

Как се развиват връзките сред сътрудниците в държавното управление, което ни ръководи? Помагат ли грубите реплики, които се разменят в Народното събрание? Тези въпроси разясниха в предаването „ Тази заран “ публицистите Валерия Велева, Валя Войкова и Велислава Попова.

„ Има няколко забавни връзки. Слушайки разбирам, че борбата е за прокуратурата и КПКОНПИ. Големият проблем породи от този меморандум и от разпределението на регулаторите. Ние за тези регулатори и за въздействието им при взимането на значими решения приказваме от години. За самата прокуратура, како и за КПКОНПИ – също “, сподели Велислава Попова.

Тя разяснява и вчерашното чуване в комисията за Нотариуса. „ Тай неприятното е, че тези хора не са корумпирани, те са държани с компромати. Това е доста ужасно “, добави тя.

„ Това, което се случва в правосъдната система и което се разкрива в този момент е нещо ужасяващо. Ние всички сме ужасени. Цялото общество е взривено. Всичко това няма метод да не стигне до политическите кръгове и то стига. Факт е, че всичко това се развива на парламентарния терен, значи, че то ще стигне до политиците “, разяснява и Валерия Велева.

Според нея представянето на този противоречив меморандум две седмици преди ротацията е било огромна неточност. Тя напомни също по този начин, че промяната във властта „ би трябвало да се случи по това съглашение, което е подписано преди девет месеца “.

Валерия Велева разяснява също по този начин, че „ на му е отредено да влезе през друга врата и това е обидно “, тъй като техните гласове са били комфортни на Политическа партия и Демократична България при разглеждането на измененията в Конституцията на България, само че в този момент се трансформират в неуместни.

„ Истината е, че този меморандум е връх на политическото безсрамие – аз по този начин бих го определила. Лошото е, че не зная дали Политическа партия го осъзнават. Няма значение дали ще се случи ротацията или ще отидем на избори. В момента ПП-ДБ са в извънредно слаба позиция “, изясни Валя Войкова.

Тя напомни, че тази сглобка се случи поради целите, които си сложиха – като Шенген и еврозоната. Според нея обаче слагането на спомагателни условия показна единствено едно – „ преяждането с власт от страна на Политическа партия и Демократична България “.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР