Как се празнува олимпийска титла? С аплодисменти, викове и неукротими

...
Как се празнува олимпийска титла? С аплодисменти, викове и неукротими
Коментари Харесай

Райън Краузър: Шампион заради дядо

Как се чества олимпийска купа? С овации, крясъци и неукротими страсти? Вероятно може, само че има и един различен вид - с каубойска шапка и записка със непретенциозен надпис.

" Дядо, успяхме! Шампион на олимпийските игри! " - това гласеше посланието на американския гюлетласкач Райън Краузър. Той победи за повторно в кариерата си на най-важния състезателен конгрес.

Снимка: Reuters

След като през 2016 година в Рио де Жанейро Райън завоюва първо злато, този път той беше още по-категоричен и се приближи единствено на 7 см от международния връх, който усъвършенства през юни 2021 година С резултат от 23,30 м Краузър се подреди пред своя съотечественик Джо Ковач (22,65 м) и Тим Уолш от Нова Зеландия (22,47 м).

Но да се върнем към посланието на Краузър.

Със сигурност най-горд от достижението на спортиста би бил неговият дядо Лари. За жал той загуби борбата с рака няколко дни преди Райън да отпътува за Токио.

Снимка: Reuters

Всъщност Лари е в основата на увлечението на към този момент двукратния олимпийски първенец по тласкането на гюле. Цялото семейство Краузър от Орегон сe занимават с лека атлетика. Дядо Лари е хвърлял копие в колежа, баща Мич е взел участие на олимпийските игри през 1984 година като дискохвъргач, а чичо Брайън може да се похвали с две появявания на Игрите като копиехвъргач - през 1988 и 1992 година Отделно не толкоз впечатляващи триумфи има другият чичо на Райън - Дийн, както и двамата му братовчеди Сам и Хайли.

Лари е първият треньор на своя внук. Именно той пръв му демонстрира техниката, а след учебно заведение двамата доизкусуряват нещата в двора на къщата му.
View this post on Instagram

Дядо Краузър съумя да стане очевидец най-малко на подобряването на международния връх на своя внук. И го отпразнува с торта. А огромният триумф в Токио сигурно е изгледал от парадайса!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР